Tuširanje za poneti

Tuširanje za poneti

Svako se barem jednom našao u situaciji da bi poželeo da se osveži jednim tuširanjem, a da to u tom momentu nije izvodljivo. Možda će u budućnosti sa ovim proizvodom to biti moguće…

Ako dosta vremena provodite u putovanju, bilo da je u pitanju poslovno ili privatno, ili ste na koncert festivalu, planinarenju… tuširanje može da vas vrati “u život” posle napornog dana. Ipak, ponekad niste u prilici da predahnete u hotelskoj sobi ili sličnom ambijentu, gde možete barem za trenutak da se odmorite i osvežite tuširanjem. Upravo u ovakvim situacijama, rešenje može biti “Shower To-Go”.

“Shower To-Go” je lako prenosiva i autonomna “tuš kabina” koju možete uvek nositi sa sobom i upotrebiti je bilo gde, tj. tamo gde je primereno (naravno). Iako ovaj uređaj nije veći od električnog brijača (koji je očigledno poslužio kao inspiracija), zamišljeno je da se sa njim u potpunosti “istuširate” od glave do pete – lice, telo i kosa. Da bi se ovo postiglo, “Shower To-Go” ima trostruku “glavu” koju menjate u zavisnosti od toga koji deo tela “tuširate”.

Dizajn: Hamed Kohan
Shower To-Go – prenosna tuš kabina za celo telo. Dizajn: Hamed Kohan

Sam proces tuširanja ostaje isti kao što je danas – voda je osnova procesa. Uređaj pomoću malih prskalica vlaži deo tela koji “tuširate”, u isto vreme ta voda biva usisana kroz mnoštvo usisnih kanalića koji osim što “usisavaju” prljavu vodu, oni služe i da je prečiste. Ovaj komplikovani ali napredni mehanizam se nalazi u “glavi” ovog uređaja. Najveći deo “tela” uređaja zauzima mali kontejner sa vodom koji se lako održava, prazni i dopunjuje.

Dizajn: Hamed Kohan
Shower To-Go – jednostavno za upotrebu. Dizajn: Hamed Kohan

Za sada, ovaj uređaj je i dalje samo ideja dizajnera Hameda Kohana. Ipak, s obzirom na naš sve brži stil života, potreba za ovakvim “tuširanjem” će biti sve veća i veća – ako se bude vodilo računa o higijeni, naravno.

Izvor i foto: Yanko Design