Sony Objektivi SEL70300G i SEL50F18F

Novi Sony objektivi za još bolje performanse „alfa“ fotoaparata

Porodica objektiva za čuvene Sony „alfe“ dobila je pojačanje kroz dva nova modela E-mount objektiva punog formata, FE 70-300mm F4.5-5.6 G OSS telefoto zum objektiv (model SEL70300G) i 50mm F1.8 fiksni objektiv (model SEL50F18F). Objektiv SEL70300G predstavlja prvi Sony E-mount objektiv za α fotoaparate koji može da dostigne 300m žižne daljine, dok je model od 50mm F1.8 specifičan po svojoj kompaktnosti i maloj težini.

FE 70-300mm F4.5 – 5.6 G OSS telefoto zum objektiv

Sony_Objektiv SEL70300G

Ovaj model odlikuju najduža žižna daljina u odnosu na prethodne Sony E-mount objektive, visoka rezolucija i odlične optičke performanse duž celog opsega uređaja. Besprekorni dizajn uključuje četiri asferična staklena elementa i dva ED (ekstra-niska disperzija) staklena elementa koji u kombinaciji sa Sony Nano AR premazom efektivno suzbijaju distorziju, sferičnu i hromatsku aberaciju, čime se postižu odlični rezultati pri fotografisanju, ali i snimanju.

Novi telefoto objektiv poseduje vrhunski zum, sa najmanjom udaljenošću za fokusiranje od 0,9m i maksimalnim uvećanjem od 0.31 puta, što je savršeno za upečatljive makro fotografije, čijem kvalitetu doprinosi i izjednačena oštrina objektiva, od ugla do ugla.

Zahvaljujući Optical SteadyShot sistemu za stabilizaciju slike, redukovano je podrhtavanje kamere, čime je olakšano fotografisanje iz ruke, dok linearni motor pruža brz, gladak i tih autofokus. Model SEL70300G je otporan na prašinu i vlagu, pa je pouzdan saveznik i pri težim uslovima slikanja i snimanja.

FE 50mm F1.8 fiksni objektiv

Sony_Objektiv_SEL50f18F

U telu teškom samo 192g, model SEL50F18F pruža izuzetnu kombinaciju performansi i kompaktnosti, pa je idealan za sve koji žele da istraže mogućnosti širokog otvora blende fiksnog objektiva.

Novi optički dizajn sa asferičnim elementom efektivno kompenzuje sve oblike aberacije, čineći fotografije izuzetno oštrim, dok kružna blenda sa maksimalnim otvorom od F1.8 proizvodi gladak „bokeh“ efekat koji čini subjekat istaknutim u odnosu na blago zamućenu pozadinu. Objektiv poseduje i čvrsti metalni nosač, koji obezbeđuje duže trajanje.

Novi objektivi biće dostupni ljubiteljima fotografije na tržištima u Evropi u aprilu.

Izvor: Sony