LG X power2

Novi LG X POWER2 telefon predstavljen u Barseloni

LG X power2, dizajniran prema potrebama korisnika koji traže veliki kapacitet baterije i moćan ekran za naprednu multimedijalnu upotrebu, predstavljen je na nedavno održanom Svetskom kongresu mobilne telefonije (MWC) u Barseloni.

Svaki model u X seriji obuhvata različite ekskluzivne karakteristike koje su obično tipične samo za premijum smart telefone. Različiti modeli pružaju korisnicima niz jedinstvenih opcija koji premašuju prethodnu srednju klasu proizvoda. Prvi model u ovoj seriji, LG X power2, ima snažnu bateriju kapaciteta od 4,500mAh koja zadovoljava potrebe korisnika, ljubitelja aplikacija, igrica ili multimedijalnih sadržaja kao što su video klipovi i filmovi, a koji su najveći potrošači baterije.

Ovaj uređaj može kontinuirano da reprodukuje video sadržaje oko 15 sati, da obezbedi navigaciju za period od 14 sati ili da omogući surfovanje na internetu 18 sati bez prekida. LG X power2 koristi tehnologiju za brzo punjenje baterije što je jedan od zahteva današnjih korisnika. Za jedan sat baterija se napuni 50 odsto, a telefon je potpuno napunjen za oko dva sata, što je dva puta brže nego kod većine telefona.

LG X power2 poseduje HD ekran dijagonale 5,5 inča, koji donosi veći kvalitet prikaza, naručito bolju vidljivost na jakom suncu. Poseduje prednju širokougaounu kameru od čak 5MP što omogućava korisnicima da prave kvalitetne selfi fotografije, ali i one na kojima se može naći i do osam ljudi bez upotrebe selfi štapa. Zadnja kamera ima 13MP i eliminiše dosadno kašnjenje zatvarača koje nastaje između momenta kada se pritisne dugme za fotografisanje i momenta kada je fotografija napravljena.