015

Invazija Androida na Zemlji

Kako je Android platforma zavladala svetom (vizuelno)

Od kako je predsavljena 23. septembra u verziji 1.0, Android platforma ne prestaje da osvaja svet i sve veći broj korisnika. U početku, takvi telefoni su bili uglavnom interesantni samo “gik” i “nrd” (geek i nerd) populaciji. Ali su sa razvojem platforme i pada u ceni, postali dopadljivi i dostupni mnogo široj publici…

U narednom videu, Google je na slikovit način uspeo da pokaže koliko se brzo i efikasno povećavao broj korisnika Android platforme. Posebno je interesantno kako je svet izgledao posle velikih marketinških kampanja za neke modele (G1, Droid, Galaxy S). U isto vreme, ovim videom, Google pokazuje kolika je moć Android platforme rasla do danas, ali i potvrđuje da su marketing kampanje koje su pratile predstavljanja nekih telefona bile pun pogodak. Ali ništa se manje nije očekivalo od velikog Google-a.

Inače, ovakav prikaz svetske dominacije nije izmislio Google i njihov marketing tim – Opera je pre njih prikazivala na sličan način koliko se koristi njihov pretraživač.

Nakon ovakvog videa, bilo bi sjajno da postoji neki web servis koji može da pravi slične vizuelne statistike koje mi odaberemo.

Zamislite samo kako bi izgledala planeta ili pojedine države, kad počne da se emituje neki sportski događaj (Svetsko prvenstvo, derbi utakmica u Ligi šampiona ili u lokalnom prvenstvu…).