delim muziku i zlo ne mislim - Jambox - LookerWeekly.com
delim muziku i zlo ne mislim - Jambox - LookerWeekly.com

Delim muziku i zlo ne mislim

Sa stilom i bez žice – zvučnik

Koliko puta ste bili u prilici da želite da svojim prijateljima ili sebi pustite najnoviju “stvar” u MP3 formatu koju slušate na telefonu, a niste poneli slušalice? Verovatno često, ali u pomoć je priskakao zvučnik sa samog telefona.

Naravno, sama pesma ne zvuči tako dobro na slabim zvučnicima koji se ugrađuju u današnje telefone. U toj situaciji, na bas zvuk možete i da zaboravite. Kako ne biste više mučili svoje uši lošom reprodukcijom omiljene pesme, u nedostatku slušalica, potrebna je alternativa. I to dobra alternativa.

Takav uređaj je “Jambox” – najmanji, bežični zvučnik/spikerfon koji nudi najbolji zvuk. Zahvaljujući tome što ima 2 ugrađena zvučnika, ovaj maleni zvučnik je sposoban da reprodukuje zvuk čak do jačine od 85 dB (poređenja radi, ovo je jače od zvuka motorcikla, a slabije od rok koncerta). Veza između zvučnika i uređaja sa koga se pušta zvuk, ostvaruje se preko blutut veze ili preko standardnog 3.5 mm kabla. Ono što ovaj zvučnik takođe izdvaja od svih sličnih na tržištu je to što je omogućeno da se softver JAMBOX-a ažurira preko interneta! Samim tim, ovaj zvučnik se može personalizovati više nego što to mogu drugi (ako uopšte i mogu) – podešavanja zvuka, posebne opcije i naziv samog uređaja. Sve se to može uraditi preko jedinstvenog servisa pod nazivom “MyTalk”.

 

Kompanija “Jawbone”, poznata je u svetu po svojim blutut (bluetooth) slušalicama koje su posebno dizajnirane kako bi bile u isto vreme i funkcionalne, ali i veoma dopadljive. Svojim jedinstvenim dizajnom i Jambox je uređaj koji vas ne ostavlja ravnodušnim. Trenutno su u ponudi 4 varijante – crna, crvena, siva i plava boja i svaka boja ima svoju posebnu teksturu mrežice zvučnika.

Cena ovog zvučnika nije mala (199 $), ali u poređenju sa drugim sličnim proizvodima na tržištu, Looker Weekly se odlučuje za Jambox zbog funkcionalnosti i stila koji ga krasi.

Specifikacija

  • Audio konfiguracija: Stereo par zvučnika + pasivni bas
  • Opseg frekvencija: 60 Hz – 20 kHz
  • Dimenzije: 155 x 57 x 40 mm, 347 g
  • Napajanje: Li-ion polimer baterija (do 10 sati neprekidne reprodukcije) ili AC Adapter
  • Povezivanje: Bluetooth (do 10 m) ili 3.5 mm kabl