Apple arcade crossy road castle 04212020 1200

Apple servisi zvanično dostupni i u Srbiji!

Nakon više godina čekanja da se to desi, Apple je danas (konačno) zvanično najavio da su Apple servisi dostupni i u Srbiji. Šta to znači za korisnike Apple uređaja u našoj zemlji?

App Store, Apple Arcade, Apple Music, Apple Podcasts i iCloud servisi su sada dostupni u sledećim zemljama i regijama:

  • Afrika: Kamerun, Obala Slonovače, Demokratska Republika Kongo, Gabon, Libija, Maroko, Ruanda i Zambija.
  • Azija-Pacifik: Maldivi i Mijanmar.
  • Evropa: Srbija, Bosna i Hercegovina, Gruzija, Crna Gora.
  • Bliski Istok: Afganistan (bez Apple Music servisa) i Irak.
  • Okeanija: Nauru (bez Apple Music servisa), Tonga i Vanuatu.

App Store, sada dostupan u 175 zemalja i regiona, je najsigurnija i najraznovrsnija prodavnica za aplikacije na svetu, sa pola milijarde ljudi (!) koji je posećuju svake nedelje. Po Apple-u to je najbolje mesto za pretragu aplikacija i distribuciju aplikacija od strane razvojnih timova širom sveta.

Apple Arcade je servis u okviru samog App Store-a, koji omogućava neograničeni pristup celom katalogu više od 100 ekskluzivnih igrica, koje se mogu igrati na svim Apple uređajima, od iPhone, iPad, iPod touch , Mac i Apple TV uređaja. Nove igrice i dodaci za postojeće u Apple Arcade katalog se dodaju svakog meseca.

Apple Music je servis za stream-ovanje muzike iz baze od preko 60 miliona, sada dostupan u 167 zemalja i regiona širom sveta. Sa svetski renomiranim muzičkim ekspertima koji kreiraju hiljade preporučenih lista i dnevnih preporuka za slušanje, uključujući renomiranu globalnu radio stanicu Beats 1, Apple Music je najbolji muzički servis za iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV, Mac, HomePod i CarPlay, prema rečima Apple-a. Apple Music je takođe dostupan i na Android platformi i drugim uređajima.

Apple iphone 11 pro africa music browse screen 04212020 800

Apple Podcasts najveći svetski katalog podkast sadržaja, koji trenutno sadrži preko milion emisija, dostupnih na preko 100 jezika i u 175 zemalja i regiona.

iCloud je osnovni servis za čuvanje korisničkih podataka sigurnim, ažurnim i dostupnim na svim Apple uređajima koje korisnik koristi. iCloud omogućava da korisnici sačuvaju fotografije, dokumenta i dele ih sa lakoćom. Osim toga, iCloud može da automatski čuva i rezervnu verziju (backup) sa iPhone, iPad i iPod touch-a, a pri tom uključuje i servis “Find My” da pomogne u potrazi i osiguravanju izgubljenog uređaja.

Izvor: Apple