011

Apple iOS 7 kasni

Apple je više nego prepoznatljiv da u svoju iOS platformu ulaže mnogo napora da kreira suptilna unapređenja. Ipak, po raznim govorkanjima na Internetu, iOS 7 će možda doneti neke od veoma zanimljivih unapređenja. Na neka se čekalo celu večnost…

Neke glasine kažu da se razvoj iOS 7 verzije produžio zbog čega će kasniti u odnosu na planirano vreme objavljivanja. Kao i uvek, nova verzija će sadržati pregršt popravki za prethodnu verziju ali se po konceptima koji su bazirani na osnovu čvrstih informacija (ili samo na mašti) može reći da će ovo biti značajnija nadogradnja. S obzirom da je Džoni Ajv (Jony Ive) postao deo tima odgovornog za korisnički interfejs, mnogi uzbuđeno čekaju kakve novine će stići iz Kupertina.

Po koncept slikama i video materijalu čiji je kreator Fabio Blanko, ova nadogradnja bi trebalo da konačno omogući korišćenje vidžeta, brza podešavanja, brz odgovor na poruku i slične dodatke. Iako je ovo možda već viđeno na drugim platformama, sve izgleda prilično elegantno, kao što to Apple ume da napravi.

Uživajte u pregledu koncept materijala a za sada nam samo ostaje da čekamo da Apple završi iOS 7 što pre. Nadamo se da je pomenuti koncept dovoljno blizu stvarnosti.