s leva na desno V. Radosavljevic A. Tucakovic R. Markovic S. Barbulovic e1432326545858

Jubilej emisije eJutro

Televizijska emisija eJutro, koja se emituje u okviru Jutarnjeg programa Radio-televizije Srbije, ovih dana proslavlja jubilej – prvu godinu uspešnog rada.

Ova kratka televizijska forma, koja na prijemčiv i zanimljiv način gledaocima predstavlja novosti iz domena informacionih tehnologija brzo je postala veoma gledana. Posle godinu dana, eJutro svakog četvrtka prati čak oko milion gledalaca.

“Nekoliko puta sam gostovao u Jutarnjem programu RTS-a na poziv urednika Aleksandra Tucakovića, kako bih predstavio neke IT novosti sa svetskih događaja kojima sam prisustvovao. On je primetio da je to naišlo na jako dobar odziv kod gledalaca i predložio da saradnju podignemo na viši nivo”, kaže ko-autor i prezenter emisije eJutro Radomir Lale Marković.

“Prepoznao sam da je to segment programa koji nam nedostaje, bez kojeg inače danas ne postoji nijedan ozbiljan program ovakvog tipa u svetu. Posle toga sam uočio da ta saradnja može da se implementira u našu emisiju i predložio glavnom uredniku Saši Barbuloviću da četvrtkom, kada smo imali jedan upražnjen segment, napravimo stalnu rubriku kroz koju bismo našim vernim gledaocima prezentovali šta je to novo u svetu informacionih tehnologija. Tako je to na neki način spontano krenulo, a vrlo brzo smo shvatili da može da zaživi”, opisao je rođenje emisije eJutro Aleksandar Tucaković, urednik Jutarnjeg programa Radio-televizije Srbije.

eJutro se emituje svakog četvrtka na prvom programu Radio-televizije Srbije od 8.30h, u terminu posle Jutarnjeg dnevnika. Kratka, dinamična televizijska forma od 2 i po minuta, prilagođena formatu jutarnjeg programa, svežim pristupom i zanimljivim temama putokaz je gledaocima u ubrzanom svetu informacionih tehnologija. Nova softverska rešenja, gedžeti, kompjuterske igre, aplikacije, smartfon uređaji, ali i zanimljivi IT izumi koji olakšavaju život – o svemu ovome iz prve ruke možete saznati u emisiji eJutro.