MG 4707

41. Međunarodni sajam turizma u Beogradu

U restoranu „Kalemegdanska terasa“ održana konferencija za medije na kojoj je najavljen najveći turistički događaj u regionu jugoistočne Evrope:

41. Međunarodni sajam turizma u Beogradu,

10. Međunarodni sajam vina BEOWINE,

15. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme HORECA – OPREMA i

15. Sajam suvenira „Vidi Srbiju“

Na konferenciji za medije govorili su:Miroslav Knežević,državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije,

NJ.E.Radko Vlajkov,ambasador Bugarske,Marija Labović,direktor Turističke organizacije Srbije,Miodrag Popović,direktor Turističke organizacije Beograda iGorica Škipina,zamenica generalne direktorke Beogradskog sajma.

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Miroslav Knežević naglasio je da je turizam grana koja se u Srbiji razvija beležeći dvocifrene stope rasta kako u dolascima tako i u noćenjima, a dobri rezultati nalažu da se mora biti odgovorno da bi se tako i nastavilo.

On je istakao veliki i višestruk značaj za razvoj turizma koji ima Sajam turizma u Beogradu, koji poseti 60-70 hiljada ljudi. G-din Knežević je pohvalio uvođenje B2B poslovnog programa, i posebno istakao veliko interesovanje izlagača za halu 4, gde se preko turističkih organizacija i udruženja predstavlja Srbija.

U vreme Sajma turizma u Srbiji će boraviti i bugarska ministarka turizma Nikolina Angelkova koja će sa Rasimom Ljajićem, potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom turizma potpisati sporazume o saradnji.

Bugarsku, koja je zemlja partner ovogodišnjeg sajma, za godinu dana poseti 9,3 miliona turista a od toga je 421 hiljada srpskih turista, dok u Srbiju stigne 471 hiljada bugarskih turista, rekao je ambasador Bugarske Radko Vlajkov, naglasivši da se radi o zemljama koje imaju mnogo sličnosti i da postoji potencijal za dalji razvoj saradnje.

Srbi u Bugarsku, koja kroz turizam ostvari 12 odsto bruto nacionalnog dohotka, idu na more i na skijanje, a ambasador smatra da pored kulturno-istorijskog turizma, Bugarska može da ponudi i velnes turizam, omladinski i ekstremni turizam.

Kao novinu Gorica Škripina, zamenica generalne direktorke Beogradskog sajma, najavila je novinu na Sajmu turizma, B2B portal razvijen u saradnji sa Privrednom komorom Srbijei Evropskom mrežom preduzetništva, gde se zainteresovani unapred mogu upoznati sa izlagačima i stupiti sa njima u poslovnu komunikaciju, kao i poseban deo sajamskog prostora u kome će biti predstaviti omladinski turizam.

Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, najavila je iznenađenja na prostoru u hali 4 gde će TOS izlagati, kao što su multimedijalna soba, kviz sa vrednim nagradama i kreativne radionice.

A iznenađenja “od prvog dana do poslednjeg časa” tokom sajma najavio je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

Na sajmu suvenira biće prisutnno 30 izlagača, a posebno se vodilo računa da svaki suvenir bude i napravljen u Srbiji.

Na Sajmu vina predstaviće se 181 izlagač iz 10 država – po prvi put iz Turske i Austrije, dok će na Sajmu hotelijerske i ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA učestvovati 71kompanija iz oblasti proizvodnje i distribucije najsavremenijih proizvoda i asortimana za opremanje ugostiteljskih objekata, restorana i hotela.

Radno vreme sajmova:

ČET-SUB, 21-23. februar: 10:00 – 19:00
NED, 24. februar 10:00 – 18:00

Ulaznice: Cena pojedinačne ulaznice je 400 RSD, grupna ulaznica  300 RSD,  grupna ulaznica za đake i studente 300 RSD

Poslovna ulaznica sa paketom pogodnosti: 1500 RSD

Parking:200 RSD po satu.