Star Wars – saga se nastavlja…

Prošle nedelje je održan najveći sajam video igara i elektronske zabave. Svima nama koji smo želeli, a nismo “stigli” da posetimo ovaj sajam igrica, ostaje samo da se nadamo da će uskoro beta verzije najavljenih igara početi da se pojavljuju na Internetu.

Iako je svaki sajam po pravilu veći od prethodnog, oseća se u vazduhu, da je ovaj E3 bio bolji od onog prethodnog. Možda ne toliko zbog posete ili nečeg sličnog, već po naslovima koji su predstavljeni, a o kojima se priča već duže vreme – Elder Scrolls 5, BioShock Infinite, Battlefield 3… i veliki Star Wars: The old republic!

Koliko je ozbiljno rađeno na ovom naslovu, govori i podatak da je na razvoj utrošeno oko 80 miliona dolara. Naravno, ovo je nezvanična informacija, ali gledajući promo video, ne bismo rekli da se mnogo “omašilo” u proceni.

Iako je pomenuti naslov u osnovi MMO (multiplayer online) igrica, očekuje se veliki broj igrača, kako zbog same priče koja je smeštena hiljadama godina pre Dart Vejdera (to je onaj crni lik sa kacigom što smešno diše i mnogo je zao) tako i zbog sistema igranja koji omogućuje veliku fleksibilnost u rešavanju izazova.

U svakom slučaju, za sve ljubitelje ove sage (ali i one druge), predlažemo da pogledate ceo promo video u visokoj rezoluciji (minimum 720p, potrebna brza Internet veza) i uživajte u detaljima koji su sada već prepoznatljivi za studio BioWare.

A ja odoh da računam koliko je potrebno para za novu gejming PC mašinu…