razbribriga za praznike

Razbribriga za praznike

Pretvorite svoj mobilni telefon u konzolu za male igrice

Napolju je hladno i ne izlazi vam se na ulicu. Jeste da je napadao sneg i da je sve lepo i idilično, ali vam je pogled na takvu spoljašnjost iz udobnosti tople sobe, nezamenljiv. Na TV-u ništa posebno. Iz nekog razloga, internet veza je usporena a vama je potrebno nešto da vas oraspoloži. Vaš telefon, koji više liči na ekran sa opcijama telefona, mogao bi da uskoči i popuni vreme.

Kompanija „Rovio”, ove godine, napravila je pravi bum sa svojom igricom za mobilne telefone – „Angry Birds” ili u prevodu „Nervozne ptice”. Priznaćete, sam naziv odmah asocira na neko nasilje. Ali to i nije tako – ne nazire se da se to nasilje sprovodi nad zelenim prasićima (!). Verujem da ste tek sada zbunjeni, ali verujte, ova igrica će vas držati za telefonom sve dok se baterija ne isprazni, a vi ne budete mogli da se setite gde ste zaturili punjač.

Screenshot 20101229 004110U osnovi je zaplet: zeleni prasići su ukrali jaja pticama, ptice su se naljutile i kreću da se svete prasićima, bez obzira na prepreke koje se mogu naći između njih. Ok, sada ste se već nasmejali i spremni ste za igranje. Po pokretanju igre, birate nivo i prvi izazov. Prvo će vam biti prikazan cilj na desnoj strani ekrana – zeleni prasić(i) zaštićen daskama, kamenim i ledenim blokovima i sličnim stvarima. Na levoj strani se nalazi praćka i odabrani broj ptica koje možete upotrebiti za „istrebljenje” opakih zelenih prasića. Što manje upotrebite ptica, više poena dobijate. I to je to. Osim što su naredni nivoi sve komplikovaniji, takođe ćete u pomoć dobiti i ptice specijalnih namena (crna ptica – bomba sa odloženom detonacijom, žuta ptica – ptica koja se na dodatni klik, zariva u metu…). U svakom slučaju, njihova namena je kroz jednostavno uputstvo objašnjena, tako da nećete imati problema oko njihove upotrebe.

Osim što je igrica veoma zarazna, „Rovio” konstantno na tržište izbacuje nadogradnje nivoa pa čak i specijalna izdanja. Tako su za „Noć Veštica” igračima ponudili „Nervozne ptice” u skroz horor fazonu. Početkom decembra, za Novogodišnje i Božićne praznike, izbačena je posebna „Angry Birds seasons” verzija. Tako možete uživati u jednoj od najzaraznijih igrica i ove zime.

Igrica je dostupna na iPhone, Symbian i Android platformama. Doduše, samo je za Android platformu besplatna (vlasnici Android telefona se upravo smeškaju).

Pozitivne strane:

  • Neverovatno jednostavna za igru
  • Besplatna za Android platformu
  • Neverovatno zarazna

Negativne strane:

  • Neverovatno zarazna (vodite računa da se ne otuđite od porodice i prijatelja)
  • Zato što se non-stop igrate sa telefonom, baterija neće trajati ni ceo dan
  • Da li smo rekli da je zarazna?
 Poenta: Sjajna zabava!

 PS: ako ih želite, možete od skoro i da kupite plišane „nervozne ptice” 🙂

Screenshot 20101229 004214