GTA5

Novi svet virtuelnog kriminala – GTA 5

Ako ste ikada bili u prilici da igrate jedan od delova GTA serijala, definitivno morate videti kako izgleda svet u petom delu. U nastavku pogledajte koliko je novi deo bolji od prethodnog.

Od kako se GTA serijal pojavio, retko ko je ostao ravnodušan pred njim i da ga nije probao. Put od 2D sveta sa pogledom iz “ptičije perspektive” do ogromnog virtuelnog prostora koji u mnogim detaljima predstavlja parodiju na stvarnost, bio je dug. Ali sa svakim novim delom, GTA serijal nas je oduševljavao svojim unapređenjima.

Osim što je svet u najnovijem delu ponovo baziran na realnim lokacijama, taj 3D svet je toliko “stvaran” da ćete često videti džogere na plaži, ljude kako ručaju u “fensi” restoranima… I tu uskačete vi kao igrač. Do sada, u GTA serijalu ste uvek imali kontrolu nad glavnim likom i svime što on radi. U petom delu, vi ste u ulozi tri lika, Majkla, Frenklina i Trevora – tri kriminalca koji imaju svoje posebnosti kao ličnosti ali predstavljaju tim koji će se baviti svakojakim prljavim poslovima.

Upravo ova trojka, novi deo će učiniti još interesantnijim jer će za izvršavanje zadataka koji će se pred vas postavljati, biti potrebno da sva trojica učestvuju u tome. A to znači da ćete morati da vrlo brzo menjate kontrolu među likovima što će tempo i napetost u igranju podići na viši nivo.

Da vam ne bismo prepričavali sve detalje, pogledajte naredni video koji će vam slikovitije pokazati šta vas sve očekuje u novom GTA delu (video može sadržati eksplicitan sadržaj). Kakva je mašina potrebna za uživanje u ovakvoj grafici, nismo ni pitali. Ali sigurno je da to neće biti slaba mašina.

Izvor i foto: Rockstar Games