django hi fi logo

Bend DJANGO HI-FI “na zidiću”

U nastavku novog letnjeg programa Koncerti na Zidiću, koji je Dom omladine Beograda pokrenuo sa ciljem da publici predstavi neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas, u petak, 12. jula, od 20 časova, na Platou Milana Mladenovića ispred DOB-a, nastupiće bend Django Hi-Fi.

Studijski projekat bivših članova benda Black Ark Crew, koji je evoluirao u živi bend, čine dva vokala, gitara, truba, saksofon i kompjuter. Stešnjeni između banalne stvarnosti, surove izvesnosti i unutrašnjih protivurečnosti, jedna devojka i par momaka su izlaz potražili u lekovitom ritmu sa daleke Jamajke.

“Za razliku od Black Ark Crew u kom je dominirao dab zvuk, u Django Hi-Fiu ima više regea, u takvoj smo fazi. Mislim da smo muzički napredovali, ali će sud o tome dati oni koji nas budu slušali”, kaže Miša Antonić, jedan od vokala i gitarista benda. Nemaju u planu izdavanje albuma u tradicionalnom smislu, već svaku pesmu nakon snimanja postavljaju na internet.

“Publika će na zidiću moći da čuje nekoliko poznatih jamajčanskih pesama, odsviranih i otpevanih na naš način, kao i naš prvi singl – Geto, za koji radimo spot koji će se uskoro pojaviti”, objašnjava Antonić i podržava inicijativu DOB-a da organizuje ovakav vid letnje zabave. “Odlična je ideja DOB-a da zabavi Beograđane koji nisu stigli sebi da uplate aranžamane za letovanje. Nadamo se da će sličnih inicijativa biti i u budućnosti”, ističe on.

Naredni koncert “na zidiću” održaće se 19. jula, kada će nastupiti duo Aquarela Brasileira, koji čine profesori MŠ STANKOVIĆ, Boris Lemaić (gitara) i Martina Miler (violin). Oni će izvesti program džez muzike inspirisane brazilskim zvukom, a najviše bosa novom.