Gamescon 1

GAMES.CON 2017 – ZA TRI „LEVELA“ JAČI

Jedan od događaja koji su obeležili 2016. godinu bio je prvi pravi domaći „kon“, Games.con (www.gamescon.rs) , održan od 25. do 27. novembra na Beogradskom sajmu. Preko 20.000 ljubitelja igara i pop kulture prošlo je kroz Halu 2, obeleživši početak jedne priče koja se u sličnim manifestacijama širom sveta opisuje kao samit kompletne industrije zabave na domaćem i međunarodnom nivou.

Došao je red i na drugu „epizodu“ Games.con festivala. Smestivši se na istoj adresi, ali ovaj put u pretpraznični period od 15. do 17. decembra, Digital & Entertainment Festivals planiraju da njihovo čedo u potpunosti nadmaši sve uspehe sa svog prvog izdanja.

Prijatelji festivala, oni koji će to tek postati, kao i domaća javnost, postaju svesni da je, kako organizatori tvrde, „grudva definitivno puštena nizbrdo“. Najbolji pokazatelj koliko je ta tvrdnja tačna jeste činjenica da će Games.con ove godine zauzeti ne samo Halu 2, već i Halu 3 kao i Halu 3a.

Predstavnici nekih od najmoćnijih kuća u svetskoj industriji igara, krem domaćih developera, distributera gaming opreme, e-sports asocijacija, mediji, boardgaming klubovi, izdavačke kuće i striparnice, YouTuberi, najbolji kosplejeri i svi oni koji su se videli kao deo Games.con festivala napuniće ove tri hale, a na tri velike bine (Main Stage, Stag3 i Squage) i više manjih posetioci će moći da isprate raznovrsni program, od finala velikih e-sports turnira i najvećeg domaćeg kosplej takmičenja, preko nastupa popularnih domaćih YouTubera iz sfere gaminga, sve do tribina, predavanja, prezentacija i mini-takmičenja.

Mesta ima i za velike i za male, što ćemo videti u Hali 3a gde će biti organizovan Market Square – najveći domaći prodajni i izlagački prostor za sve zanatlije, hobiste, entuzijaste, umetnike i svakoga ko je ikada poželeo da prikaže svoj rad i delo na tržištu.

Sfera poslovanja takođe je aktuelna na Games.con-u, u okviru kojeg će drugo izdanje imati i konferencija gaming industrije Horizon na kojoj će, pored predavanja i obraćanja stranih i domaćih developera, nezavisne ekipe imati priliku da predstave svoje ideje pred investitorima i kompanijama, kao i da ponesu te ideje na svetska dešavanja ovog tipa.

Za sve оne kojima je samo do opuštanja uz dobre igre, tu su Free Gaming zone sa najnovijim naslovima iz sveta igara, na svim platformama uključujući i VR setove, preko najpopularnijih igara u poslednjih nekoliko godina, sve do „stare škole“ u Retro zoni, gde će ključni faktor igrati, naravno, nostalgija.

Games.con je u jeku pomalo ekscentrične marketinške kampanje, nazvane „Sindrom: Gejmer“, program i veliki turniri se polako „pakuju“, a javnost širom Interneta željno očekuje svaku informaciju, objavu i programski segment.

Sve vodi ka još jednom spektaklu koji ljubitelji igara i pop kulture iz čitavog regiona zaslužuju. Vidimo se na Games.con-u jer Levelovati Se Mora!

Sve informacije o festivalu pogledajte na sajtu www.gamescon.rs