futuristicki rucni sat

Futuristički ručni sat

Koji ste oduvek želeli

Od kako se snimaju naučno-fantastični filmovi, oni predstavljaju inspiraciju kako za samo kreatore pomenutih filmova tako i za one koji u njima uživaju. Uprkos tome što film predstavlja fantaziju (još uvek), neki predmeti nađu svoj put do naše realnosti… Na primer ručni sat…

Bez obzira na razvoj tehnike i tehnologije, ručni satovi sa veoma komplikovanim mehanizmima su i dalje vrlo skupi i cenjeni. Sa druge strane, digitalne verzije su namenjene onima kojima je ručni sat neophodan, ali koji ne vrednuju na isti način kompleksnost jednog klasičnog, analognog sata.

Ipak, te digitalne verzije ne moraju uvek da budu čista kopija ljudskog inženjerstva. Ponekad one predstavljaju smeli iskorak u našu skoru ili daleku budućnost. Zahvaljujući kompaniji „Tokyo Flash“, ove neverovatne digitalne verzije ručnih satova, pomeraju granice koje su postojale pre njih. Da li samo možete da zamislite kako bi u dalekoj budućnosti izgledao jedan „šafhauzen“? Da ne biste čekali tu budućnost, pobrinuli su se kreatori ove japanske kompanije. Kućište je npr. ostalo nepromenjeno u skladu sa starim dobrim izgledom jednog od najpoznatijih tipova ručnih satova. Ali je zato „srce“ ovog sata, kao i njegova prednja stranica sa koje se čita vremen su u potpunosti napravljeni od poslednje dostupne tehnologije.

Pored digitalnog „šafhauzen“-a, u portfoliu „Tokyo flash“ kompanije možete pronaći najrazličitije dizajne ovog muškog nakita i dodatka. Tako su neki modeli pravljeni da se vreme, pa čak i datum, oslikavaju u vidu binarnog koda što za sobom odmah povlači ekstremno zahtevno tumačenje iste informacije o tačnom vremenu.

Sigurno ste do sada već pronašli razloge zbog kojih vi ne biste „nosili“ ovaj sat oko ruke, ali ako malo bolje pogledate pojedinačne modele shvatićete da su oni napravljeni da na prvom mestu budu drugačiji, a tek onda funkcionalni. Ovaj balans je u ovom slučaju namerno poremećen u korist dizajna i u tom smislu ne treba tražiti sličnost sa regularnim ručnim satom.

U svakom slučaju, uz ovakav sat ćete sigurno biti jedinstveni i deo budućnosti.

Ilustracija: Tokyo Flash