stizu pametni automobili

Stižu pametni automobili

Parrot ASTEROID

Od kako se Android platforma pojavila krajem 2008. godine, neprestano se govori o njenim adaptacijama i instalacijama svuda oko nas. Sada je došao red i na naše automobile…

Veliki proizvođači automobila, najavili su da će u svojim automobilima novih generacija koristiti Android za upravljanjem svim opcijama. Ali dok se oni ne pojave na našim ulicama ili mi ne skupimo dovoljno para za njih, za sve zainteresovane, postoji međurešenje – Parrot ASTEROID.

Parrot ASTEROID je u osnovi “single DIN” sistem i zauzima jedno standardno mesto u kontrolnoj tabli. Za razliku od standardnih auto CD/MP3/DVD plejera, ASTEROID vam omogućava da svoju muziku reprodukujete putem bežične veze (Bluetooth), USB ili preko SD memorijske kartice. Ovaj proizvod je od mnogih drugačiji i po jednom kontrastu vidljivom na prvi pogled – plejer je baziran na Android platform, a kreiran je za iPod i iPhone uređaje (!?)

Parrot kompanija je poznata po uređajima za auto koji omogućavaju bežičnu komunikaciju sa mobilnim telefonima, pa tako i ne čudi što i ASTEROID ima istu opciju. Dodatno, omogućen je direktan pristup imeniku što mnogo olakšava pozivanje ili prepoznavanje primljenog poziva. Pored toga, ovaj inovativni uređaj nudi i mogućnost upotrebe Internet aplikacija direktno na samom uređaju. Za ovu opciju je neophodna upotreba USB Internet modema koji su već odavno prisutni na tržištu.

Dizajnerski, ovaj plejer vas neće oboriti s nogu, ali će se uklopiti u mnoge automobilske enterijere zahvaljujući izboru boja (kombinacija sive i crne). Taster kružnog oblika, koji služi za kretanje po meniju, postavljen je u centru, a dodatno ima tek nekoliko dodatnih tastera za osnovne funkcije auto plejera i za upravljanje pozivima. Ekran u boji se nalazi sa desne strane i predstavlja fiksni deo, dok se kontrole sa leve strane, standardno mogu odvojiti od osnove, čime se donekle onemogućava krađa plejera.

Sam uređaj će biti dostupan krajem ove godine, a cena za sada nije poznata. U svakom slučaju, nadamo se da će biti dovoljno pristupačna za sve ljubitelje gedžeta u svojim autima. Era Android automobila može da počne.

O ovom uređaju možete više saznati na Internet stranici Parrot-a.