P 20151021 00613 News

Nova verzija BMX bandita

Inspirisan filmskim klasikom, australijski profi vozač Kori Bohan odlučio je da snimi sopstvenu verziju kultnog filma BMX banditi Uz pomoć Majka Haker Klarka, Bohan je odao ultimativnu počast voljenom filmu, tako što je snimio video inspirisan 1980-im pod nazivom Bicycle Motocross.

Snimljen širom Sidneja, Meriboroua i Zlatne obale, u ovom nostalgično stilizovanom sedmominutnom videu učestvuju najbolji BMX profesionalni vozači na retro biciklama sa posebno napravljenim točkovima iz ’80-ih.

Originalni film BMX banditi ima za tematiku pljačku banke, u kojoj tinejdžeri BMX vozači pokušavaju da uhvate kriminalce, a snimljen je na nekim od najpoznatijih lokacija u Sidneju, koje su prepoznatljive i danas.

“Prošla je 31 godina od kada je film prikazan, tako da sam želeo da mu odam počast i ponovo snimim svoje omiljene elemente. Ovo radim isključivo da bih uneo malo smeha u BMX industriju i napravim tribute video za film za koji i dalje mislim da je odličan. Dodatno, snimljen je 1980-ih, a ja obožavam ’80-te!”, rekao je Bohan.

“Najbolja stvar pri snimanju na javnom mestu bila je to što su nam ljudi prilazili i znali tačno čemu odajemo počast. Naravno, rad sa kaskaderima i pirotehničarima, pri čemu lomimo i raznosimo stvari u vazduh je uvek sjajna zabava. Meni je omiljena scena na gradilištu – tu se odigrala ozbiljna vožnja, ali i sav kaskaderski posao – vatra, lupanje automobila i bučni radnici na gradilištu!”, kaže Bohan.

BMX vozač Majk Haker je bio savršen za sporednu ulogu, jer i sam izgleda kao čovek koji je poslat iz ’80-ih.

Foto: Cam Pianta/Red Bull Content Pool