najskuplja plovna lepotica

Najskuplja ploveća lepotica

Vredna oko milijardu dolara

Znate kako kažu, da ima bogatih ljudi, ima još bogatijih, a i od njih postoje još super bogatiji koji nemaju ideju gde da denu svoj novac i šta da čine sa njim. Za to su se pobrinuli britanski dizajneri jahti.

Naime, još uvek nije sigurno da li će buduća lepotica od dizajnerskog koncepta preći u remek delo i zaploviti morima, ali ako bude ikada napravljena ona bi od prilke koštala oko milijardu dolara. Svoj „eksperiment projekat” dizajneri su nazvali „Street of Monako” gde vam sam naslov već govori da se radi o zaista skupocenoj jahti. Sama jahta bi izgledala kao Monako, ali u smanjenoj verziji. Prema konceptu, gornja paluba bi bila duga 152 metara, a posedovala bi i čuvenu kockarnicu kakvu Monako ima. Umesto nekoliko otvorenih bazena, koje inače poseduju jahte, ova bi imala peščanu plažu tako da gosti ne bi imali ni potrebu da uopšte siđu sa ovog plovećeg grada u malom. Takođe pored plaže, bila bi napravljena i karting staza koja prolazi kroz tunel u slučaju da neko poželi da se provoza i zabavi. Od igračaka bi budućem vlasniku bio na raspolaganju helikopter i podmornica. Jahta je dizajnirana za samo 16 gostiju i oko 70 članova posade. Vlasniku bi bio obezbeđen apartman od 430 kvadratnih metara opremljen sa svim pogodnostima, a za goste bi ostalo još sedam luksuznih apartmana. Bilo kako bilo, za sve je neophodan dobar poslodavac i novac kako bi ideja sa papira zaživela i postala stvarnost.

Ne sumnjamo da bi jahta „Streets of Monako” ostala bez svog vlasnika, jer svaka roba ima svog kupca, pa makar koštala i milijardu evra.

Foto: publicdomainpic