Legendarna kružna auto trka opet u Beogradu

 “Velika nagrada Beograda 2014”, koju organizuje Sportski auto-karting Savez Srbije, pod pokroviteljstvom  Auto-moto saveza Srbije i Skupštine Grada Beograda, biće održana u nedelju, 5. oktobra u 12h na Ušću, kada će biti zmenjene trase pojedinih linija gradskog prevoza.

Legendarna auto trka koja se održava nakon pet godina pauze nosiće naziv „Velika nagrada Beograda 2014“. Promoter auto trke je voditelj Ivan Ivanović, veliki zaljubljenik u automobilizam, koga će publika moći da vidi i na delu, na stazi, kao takmičara.

Na „Velikoj nagradi Beograda 2014“  očekuje se učešće oko sto vozača, koji će subotu u 12 h posle verifikacije i tehničkog prijema, održati dva treninga po 15 minuta.

Kružna trka dugačka 22 kruga po 2.310 metara, zvanično počinje u nedelju, u 12 h, i bodovaće se za plasman Otvorenog i nacionalnog šampionata Srbije, kao i BiH. Duž staze biće preduzete sve neophodne mere za bezbednost, ugrađeno je i montirano preko 200 metara sigurnosnih ograda (bankina) kao zaštita od  posledica  i eventualne mogućnosti izletanja vozača sa staze.

Karte za ovaj veliki sportski događaj posetioci mogu kupiti na licu mesta, u biletarnicima na četiri pozicije prilazima stazi, po ceni od 200 dinara, i uživati u bravurama četvorotočkaša kako u subotu, na treninzima, tako i u nedelju, na zvaničnoj trci, od 12h.

Zone za publiku su jasno označene a svako kretanje i boravak van sigurnosnih pomatračkih zona strogo je zabranjeno i  regulisano redarima.

Biće izmenjene trase pojedinih linija gradskog prevoza

Tokom održavanja kružne auto trke „Velika nagrada Beograda 2014”, na prostoru kod Poslovnog centra „Ušće” 4. oktobra od 6 časova do 5. oktobra do 17.45 časova biće izmenjene trase pojedinih linija gradskog prevoza.

Vozila sa linija 15, 84, 704, 706 i 707 će se umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do Ulice trešnjin cvet, u oba smera, kretati Bulevarom Mihaila Pupina i Ulicom trešnjin cvet i dalje redovnom trasom.

Linija javnog prevoza 60 će u vreme održavanja manifestacije saobraćati sledećom trasom: u smeru ka okretnici „Novi Beograd– Toplana” vozila će se kretati trasom: Brankov most – Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje redovnom trasom, a u povratku vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu.