unhappy 389944 1280

(O)tresite stres od sebe!

Sigurno je veoma uzbudljivo kada se osoba oseća važnom, ide sa jednog sastanka na drugi, odgovara na važne mail-ove tokom celog dana, vrlo često kod kuće kuje planove za zadate rokove i organizaciju, živi život punim plućima! Lepo je kada smo zauzeti ali je manje lepo, kada nas stres obuzme cele. Prepoznajte sledeće znakove, koje nam telo šalje kada je pod stresom.

S vremena na vreme, nije loše usporiti i napraviti predah. Reći sebi da niste lenji ako neko vreme usporite sa obavezama ili ih jednostavno odložite ako ste u mogućnosti. U slučaju da osećate neke od sledećih znakova na svojoj „koži“, znajte da vam telo signalizira da se ukopate i iskulirate.
Stres čini da zaboravljamo

Primetili ste da u poslednje vreme propuštate neki bitne datume, ne ispunite obećano od pre neki dan, zaboravljate da se javite dragim ljudima. Ta faza zaboravnosti se dešava osobama, kada se prihvate previše posla i od silne želje da obave sve, kao da ih neka nevidljiva sila spustava u istom i sabotira ih u nameri da planirano ostvare. To je znak da se uspori.
Primetili ste da gubite kosu

Pored toga, što osobe pod stresom osećaju veliki umor, stres utiče na gubitak kose. Ako primetite da ostavljate vlasi iz sebe u većem broju nego uobičajeno, usporite. Uzmite neke vitamine i voća u velikim količinima, krenite u šetnje, spavajte duže.
Stres priziva nostalgiju

Osobe pod stresom, često osećaju nostalgiju za prošlim vremenom ili su u nekim srećnijim mislima u budućnosti. Vraćaju se u period, koji je bio smireniji, manje napetiji i jednostavno srećniji u svakom pogledu. Nemojte da sanjate o juče i sutra, živite snove za danas. Naučite da uživate.
Osećaj pregaženosti

Ako ste otkrili da vam je potrebno duže vreme da se oporavite od prehlade i gripa ili se često u toku godine razbolite, glavni krivac je stres. On je taj koji otežava imunom sistemu da se izbori sa virusima i učini vas podložnijom osobom za lepljenje virusa u kancelariji. Pijte dosta tečnosti i jedite orašaste plodove umesto slatkiša.

foto:pixabay.com