pravi izbori rad i uspeh 761

Pravi izbori, rad i uspeh

Svakog dana bliži cilju

U periodu ostvarivanja sebe, nailazimo na razna oduševljenja, ali i padove. Ovi drugi su uglavnom prouzrokovani nedostatkom mogućnosti da dobijemo određeno znanje i naravno nedostatkom novca. Sigurno je da niko od nas ne može da se zadovolji osrednjim znanjem o onome što nas zaista interesuje i u čemu vidimo sebe.

Nezadovoljstvo se javlja zbog osećaja da nas drugi koče da dostignemo svoj maksimum.Čak i ako se godinama bavimo određenom tematikom i živimo je verno, uspeh možemo da doživimo samo ukoliko se naša energija i volja uvećavaju. Ipak, dođe dan kada pomislimo da ipak nismo dovoljno dobri u onome što smo izabrali. Ne mora to da bude iz nekog posebnog razloga. Moguće je da nam je jednostavno loš dan. Razlog tome može da bude i umor. Nezadovoljstvo se javlja i ako predugo radimo jedno te isto, ma koliko da smo zaljubljeni u svoj posao.

Ono što nas motiviše u radu, osim ljubavi, jeste novac, a katkad i ljudi koji imaju veće znanje od nas.

Konkurencija ume da obeshrabri, ali i pogura napred. Kada sretnete nekoga ko je bolji od vas, ne povlačite se, već se trudite da naučite nešto novo. Gledajte na to kao na mogućnost ličnog napretka. Nailaženje na stepnik više jeste stresan i pun najrazličitijih emocija zbog susreta sa sobom, ispitivanja koliko možemo i da li možemo. Ipak, sa svakim pređenim stepenikom, bliži smo vrhu.

Novac ne bi trebalo da sputava bilo koga u ostvarenju svog sna, niti da ga motiviše.Ukoliko je novac motiv, naša profesija tj. naše znaje, trud su uvek na prodaji, čime gube svaku drugu vrednost osim materijalne. Tako možemo i da umanjimo svoju sposobnost da posao obavljamo najbolje što možemo. Sa druge strane, razmišljanjem da su plate u našoj zemlji male, a da ih neretko čak i nema, ne znači da bi trebalo da potonemo i da se posvetimo profesiji koju ne volimo.

Kada se odlučimo za ono što želimo, potrebno je da se trudimo svakodnevno. Davanje sebe, energije, jedini je put do uspeha i znanja, a zatim i novca.

Zbog prepreka na putu do uspehaimate pravo na samosažaljenje, ali u trajanju od jedne sekunde i samo zato jer nam je društvo izgradilo ucveljeni model ponašanja. U trenutku umora, shvatite da nema vremena za tugovanje i nađite način kako da stignete do željenog cilja.

U ostvarenju želje koja je zaista za vas , srce i glava rade usaglašeno. Zato nemojte da izneverite taj sklad već idite datim, dobrim putem.

Foto: renjith krishnan @ FreeDigitalPhotos.net