ID 100141961

Žene mrzovoljnije od muškaraca nakon buđenja

Da li postoji neka osoba na svetu koja istog trena razvije osmeh kada joj u pozadini bruji alarm i opominje da je vreme za ustajanje? Definitivno ne. Međutim, ako ste se ikada pitali ko češće ustaje na levu nogu, kada je o razlikama među polovima reč, dame su te koje postaju prava gunđala i ljutice!

Kada se oglasi budilnik, najpre vam dođe da ga bacite kroz prozor ili smeljskate svom snagom o pod. Onaj iritantan zvuk vam para uši i to više ne može da se podnese. Podnosimo još jednu žrtvu ustajanja iz kreveta. Opet. Svakog jutra.

Zanimljivo je da jači pol bolje podnosi rano ustajanje i nije džangrizav poput nežnijeg pola.

Prema istraživanjima koja su sprovedena u Londonu, dame se pretvaraju u prave zveri koje su spremne odmah na raspravu s nogu onako natečene i rasčupane. Neće se libiti da osuju pravu paljbu i na najmanju glupost koja im se zatekne na putu do aparata za kafu.

Prilog u tome govore i kolege sa posla, koji opisuju nežniji pol kao ljute osice kojima je pod hitno potrebna jaka kafa kako bi bile u stanju da normalno funkcionišu.

Istraživanje je obuhvatilo preko dve hiljade muškaraca i žena i konačan rezultat jeste – dame su mrzovoljnije od muškaraca nakon buđenja.

Da li se slažete sa ovom tvrdnjom? Jeste li i vi ljuta osica kada vam zazvoni alarm ili se smešite još jednom novom danu puni elana?

foto: Feelart at FreeDigitalPhotos.net