KV PG za Svratista u Srbijil

Nova odeća za svu decu iz Svratišta

Ariel i Lenor, brendovi kompanije P&G, sa ponosom su otpočeli novu kampanju usmerenu na pomoć svim Svratištima za decu u Srbiji. Za svaki kupljeni Ariel All in 1 PODS + Oxi effect ili Lenor Spring Awakening omekšivač u Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop & Go prodavnicama, istovremeno će biti doniran deo sredstava za kupovinu nove odeće za decu iz svih Svratišta u Srbiji. Kampanja će trajati od 01. septembra 2021. do 30. juna 2022. godine.

Ova kampanja dolazi nakon prethodne inicijative za unapređenje uslova u porodilištima u Srbiji, kao nastavak vizije da se pomogne najugroženijoj deci i deo je P&G inicijative 2,021 Dobro Delo u 2021. Sada će Ariel i Lenor obezbediti novu odeću svakom detetu korisniku Svratišta, što je 800 dece širom Srbije. Nažalost, postoji određeni broj dece u Srbiji koja žive ili rade na ulici, i koja su zbog takvog načina života izložena višestrukim rizicima. Ova deca pripadaju najsiromašnijem društvenom sloju, zbog čega svakodnevno ostaju gladna i bez odgovarajuće odeće. Kako je usled globalne pandemije i ekonomskih neprilika broj korisnika Svratišta stalno u porastu, Ariel i Lenor žele da pomognu najugroženijima.

  „Doniranjem nove dečije odeće deci iz Svratišta u Srbiji, P&G i njegovi brendovi nastavljaju da ulažu u lokalnu zajednicu na najosetljiviji način, pružajući pomoć tamo gde je najpotrebnija. Nedavno smo donirali preko 5000 toplih obroka deci u Svratištima, a sada nastavljamo da im budemo podrška. Nećemo stati ovde, naš plan je da nastavimo da doprinosimo zajednici pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija“,  rekao je Razvan Resmerita, direktor komunikacija kompanije Procter & Gamble za jugoistočnu Evropu.

Partner u realizaciji kampanje je udruženje „Prijatelji dece Srbije“, koje preko 30 godina doprinosi  promociji i ostvarivanju prava deteta, kao i stvaranju uslova za sigurno i srećno detinjstvo. „Prijatelji dece Srbije posebnu pažnju posvećuju deci iz osetljivih grupa. Zato nam je od izuzetne važnosti kad imamo partnere koji brinu o dobrobiti dece koja su na društvenoj margini. Direktna pomoć deci koja žive i rade na ulici je urgentna, jer su to deca iz najsiromašnijih porodica u Srbiji“, rekla je Iva Eraković, izvršna direktorka udruženja. 

Tokom prethodne kampanje „Novi početak za nove bebe“, za svaki kupljeni Ariel PODS ili Lenor proizvod, kompanija P&G je odvojila sredstva za kupovinu novih posteljina za bebe u srpskim porodilištima. Zahvaljujući ovoj uspešnoj kampanji,  donirano je više od 6.000 komada novih posteljina za bebe za 26 porodilišta u 23 opštine u Srbiji. 

Procter&Gamble brendovi, Ariel i Lenor, nastavljaju sa društveno odgovornim kampanjama u narednom periodu, sa ciljem unapređenja životnih uslova u zajednici u kojoj posluju.