Dusan Petkovic photographer 31

LJULJAŠKE ZA DECU SA INVALIDITETOM U BEOGRADSKOM PARKU

POSTAVLJENE LJULJAŠKE ZA DECU SA INVALIDITETOM U BEOGRADSKOM PARKU NA 25. MAJU I U SPECIJALNOJ BOLNICI ZA CELEBRALNU PARALIZU I RAZVOJNU NEUROLOGIJU 

HUMANITARNA AKCIJA KOMPANIJE CATENA MEDIAI BEOGRADSKE AGENCIJE MPG REALIZOVANA NA DVE LOKACIJE U BEOGRADU

U Beogradu, u parku na 25. maju, (odmah pored ulaza na bazen Milan Gale Muškatirović) postavljena prva ljuljaška namenjena deci s invaliditetom.

Ljuljaška je posbena po tome što je dizajnirana tako da je deca mogu samostalno i lako koristiti, bez pomoći roditelja. 

Neposredno nakon postavljanja ove prve, postavljena je i druga ljuljaška u Specijalnoj bolnici za celebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Sokobanjskoj ulici,na radost dece iz bolnice, kojima je ova vrsta rekvizita više nego potrebna. 

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

LjuljaškuGepetto(Đepeto) proizvela je domaća firma Kreativni gradski centariz Beograda. Izrađena je od čelične noseće konstrukcije u kombinaciji sa vodootpornom šperpločom i lameliranom nosećom gredom. 

Ova lepa i humanitarna akcija inicirana je i realizovana zahvaljujući firmi Catena mediai agenciji MPG iz Beograda. Na samoj prezentaciji, osim realizatora humanitarne akcije prisutvovali su i predstavnici udruženja za invalide opštine Stari Grad, kao podrška čitavoj inicijativi. 

Akcija će se nastaviti i u narednim mesecima, tako što će se proširiti na još nekoliko beogradskih opština, a zatim i nekoliko gradova po Srbiji – kako bi deci s invaliditetom širom zemlje bilo omogućeno da se igraju u adekvatno opremljenim parkovima. Ova ideja fokusirana je i na inkluziju te dece, jer ih ohrabruje i nudi im mogućnost da u potpunosti i samostalno učestvuju u igri sa svojim vršnjacima i vršnjakinjama.

Kako je osobama s invaliditetom u nedostatku adekvatne gradske infrastrukture umnogome otežano kretanje, ova inicijativa, nadaju se organizatori, poslužiće kao jedan korak ka promeni te situacije i inspirisati mnoge, slične.