slomsrc

Život posle raskida

Da li ste u dugogodišnjoj vezi kojoj se bliži kraj? U ovakvoj situaciji, mnogi se nađu u panici zbog straha od novog početka. Osećaju se loše i nemaju snage da ono što ih čeka, pretvore u sadašnjost. Ipak, bez takve odluke sadašnjost je bolna, a nema ni boljeg sutra.

Ne postoji čovek koji nije patio zbog ljubavi. Da gubitak partnera boli jako, dokazuje i činjenica da srce može da bude slomljeno. Tada je bol u predelu grudi toliko jak da pomislimo da ćemo umreti. Tu je i otežano disanje, nesposobnost srca da napumpa krv, nepravilni srčani otkucaji. Ponekad u grudima osećamo veliki teret i verujemo da nam je i duša slomljena.

Gubitak voljene osobe mnoge navede na pomisao da njihov život više nema smisla. Zaboravljaju na sebe, svoje želje i ambicije, sposobnosti i koliko je život pun lepote i radosti. Postaju nesposobni da obavljaju svakodnevne obaveze, često se žale kako im sve ispada iz ruku i da nemaju snagu i energiju. To ih dovodi do depresije.

Na besmisao posle raskida nailaze oni koji veruju da je partnerski odnos jedini smisao života i oni koji imaju potrebu da pored sebe uvek imaju nekog da brine o njima.

Ljudi sa bogatom ljubavnom istorijom, na pitanje kako su posle svih tih velikih ljubavi nastavili sa životom punim radosti i novih početaka, kažu da zdrav čovek, ma koliko voleo drugog, uvek sebe stavi na prvo mesto.

Ako vam je jasno da je vašoj ljubavnoj vezi došao kraj, stavite sebe u prvi plan. Činjenica je da prilikom raskida nije lako ni vama ni partneru, ali usmerite se na sebe, jer vas čeka veliki posao. Svako ima svoj put, zato učinite sve da vaš bude sačinjen od novih ljubavi i zadovoljstava. Trudite se da stvorite novu energiju.Verovatno ćete ponovo učiti da hodate sa sigurnošću, da jedete sa velikim apetitom, da obraćate pažnju na druge ljude.

Život posle raskida, može da bude još bolji, kvalitetniji, emotivniji, radosniji… pun uspeha.

Kolliko će vremena proći dok pomisao na bivšeg partnera prestane da izazova bol, zavisi samo od vas. Bitno je da se rešite verovanja u doživotnu ljubav i počnete da maštate o novim prilikama. Za svakoga ima još mnogo srodnih duša, poznatih očiju, koje samo čekaju da se sretnete!

Radujte se tome!

foto:freedigitalphotos.net