snazne licnosti vole 106

Snažne ličnosti vole

Umesto ljubavi vladaju neodlučnost i strah

Kada se zaljubimo, partnera uzdižemo do božanstva. Svet nam je prelep, a svaki dan lagan. Nije retkost da se čovek uplaši ovog osećaja i pobegne. Isto tako, svestan je da bez emocije nema napretka niti istinske sreće, čime se njegov strah pretvara u tugu. Zašto se onda odričemo ljubavi?

Priča o ljubavima, koje su se neslavno završile, nalaze se svuda oko nas. Ljudi čine emotivne greške koje su ravne svakom drugom zločinu. Taj zločin je bežanje od voljene osobe, misleći da ćemo tako pobeći i od onoga što osećamo. Smatramo da je tako bolje jer smanjujemo mogućnost da izgubimo pamet i patimo zbog mogućeg gubitka…

Neodlučnost i strah, najveći su neprijatelji svakog čoveka. Dešava se da se stvori haos u našim glavama, da izgubimo jasnu sliku o osobi sa kojom smo. Razloga je više. Najčešći uzroci su brodolomi koje smo doživeli tokom pisanja naše ljubavne istorije, izgled voljene osobe koji se razlikuje od onoga što smo zamišljali, ili jednostavno partnerova različitost od svih koje smo do sad imali… Zapravo, ukoliko nam ovakve misli prave buku u glavi, imamo problem sa sobom. Produžavanjem, neodlučnost postaje stalan deo našeg karaktera, što nam znatno otežava život. Zato je potrebno da brzo reagujemo i donesemo prave odluke.

Dobro bi bilo da sve što želimo, očekujemo stavimo na papir. Ukoliko ne znamo da li želimo čvrst odnos, najbolje bi bilo da kroz pisanje materijalizujemo njegove vrednosti i mane, a zatim i odlučimo. Čitajući svakog dana sadržaj na papiru, polako dobijamo odgovor.

Jedan od načina je i da se udaljimo od buke i gužve i ostanemo sami sa svojim mislima.Samo u miru pronaći ćemo i veru, dobiti pravi odgovor i rešenje za nastali problem.

Koliko često razmišljate o voljenoj osobi? Da li vas interesuje šta radi u toku dana? Šta osećate ukoliko vam ne uzvrati na poziv ili poruku? Odgovore na ovakva pitanja često daje naš Ego i tu nema mesta za iskrenu ljubav. Ako se u odgovorima nalazi strah da budete ostavljeni, odnosno da se osobi dopadne neko drugi, onda je definitivno u pitanju vaš karakter koji je u nevolji. Onaj koji voli čisto i bez Ega, oseća se ispunjeno i svestan je svog emotivnog statusa u svakom trenutku. Pomisao šta li partner radi u određenom momentu, pada nam na pamet samo iz potrebe da mu budemo bliži i nadomestimo vreme u kojem smo razdvojeni. Neuzvraćena poruka ili poziv ne smeju da budu ispunjeni sumnjom, već mišljenjem da partner trenutno nije u prilici da nam se javi.

Ljubav je odraz jakih ličnosti. Ako imamo dovoljno samopouzdanja, radimo na svojim manama, trudimo se da budemo u  skladu sa sobom i svetom, sigurno da ćemo i lakše da donosim odluke, kao i da volimo na pravi način. Tada nema puno razmišljanja. Mirni i svesni svojih vrednosti, imamo odgovor na to da li volimo ili ne. Jaka ličnost nikada neće dozvoliti da druga strana prolazi kroz tugu i neizvesnost. Ona zna za red i vodi računa o tuđim osećanjima.

Neko vezuje ljubav za bol, neko za sreću, neko za napredak, ali u svakoj vezi ima uspona i padova. Bitno da ono što je loše ne bude glavni razlog zbog kojeg smo sa nekim, što je uglavnom odlika onih koji ljubav vezuju za bol. Potreba da menjamo druge proizilazi iz nedostatka snage da zavirimo u sebe, poradimo na svojim greškama. Ovo je svakako još jedan opis nedovoljnog samoostvarenja.

Ukoliko vaš odnos predugo postoji kao nešto neodređeno, a loše vam je zbog toga, bez straha recite osobi šta želite od nje. Tako jačate svoj karakter. Ako hoćete samo fizičko zadovoljstvo, kažite. Tako ćete sebe osloboditi neprijatnih situacija, odnosno učestalih poziva sa druge strane kao i suvišnih pitanja. Na ovaj način ćete, takođe, omogućiti osobi da sprovodi akcije prema drugima. Ukoliko ste zainteresovani za nešto više, nije potrebno da previše pričate, već da imate kontinuitet kvalitetno provedenog vremena u koje ne spade samo fizički kontakt već i duhovna razmena.

Nikada ne rešavajte bitna ljubavna pitanja telefonom ili SMS-om. Ako želite nešto da popravite ne čekajte predugo i učinite to uživo.  Svaka poruka ili glas bez gledanja u oči ne rešava nijedno pitanje koje vas muči. Komunikacija posredstvom medija može da bude protumačene kao manipulacija i samim tim se povećava mogućnost da izgubite voljenu osobu za sva vremena. Bar kada je ljubav u pitanju, oslonite se na tradicionalnu komunikaciju koja upotpunjuje savršenu ljudsku prirodu.

Imajte ideju, jer ona daje snagu, volju za građenje boljeg sveta i sposobnosti da volite snažnije i lepše.

Foto: photostock @ FreeDigitalPhotos.net