neki to vole „vruce hladno“ 481

Neki to vole „vruće-hladno“

Kad voljena osoba počne da vas ignoriše

Ovakvo ponašanje psiholozi nazivaju sindromom „ne želim one koji žele mene”. Svojstven je osobama koje imaju izražen kompleks niže vrednosti imanjak samopouzdanja.

Za njih ljubav predstavlja igru izazova. Upuštaju se u flert kako bi sebi dokazali da su vredni i poželjni. Često klasifikuju sve one koji bi hteli da budu sa njima kao inferiornija bića. Privlače ih nedostižne osobe, neosvojive i nepristupačne… Traže sebi jednake, po sopstvenom preuveličanom, krivom, ličnom sudu.

[box]U početku svoje osvajačke igre, ovakve osobe ne štede komplimente i lepe manire. Prepuni su pažnje i naklonosti. Poput pauka pletu fatalnu mrežu kako bi vas zgrabili i nahranili svoju sujetu.[/box]

Često su veliki manipulatori i koriste se šarmom, inteligencijom, sitnim i krupnim lažima i obmanama. U svojoj nameri da vas osvoji, istrajni su i uporni. Iz svog predimenzioniranog straha od odbačenosti i poraza, često obećava ju nemoguće – „kule i gradove“.

Kada osete vašu naklonost i ljubav, prave nagli obrt i udaljavaju se od vas brzinom svetlosti. Umesto da pristanu na vezu za koju su se i sami borili, oni se povlače, postaju ravnodušni, nezainteresovani i razočarani. Svojim dojučerašnjim muzama, pronalaze mane kako bi opravdali svoj beg.

Svoje „žrtve“ ostavljaju bez objašnjenja, tužne, ranjene i slomljenih srca. Nemojte očajavati i pitati se gde ste pogrešili. Problem nije u vama! Glavu gore, vreme je za nove ljubavi!

 foto: Tijana Janković