IMG 5701

SEMPL: Održana besplatna Google radionica

SEMPL, najveća konferencija o medijskim trendovima, predstavljena je juče publici u Beogradu kroz interaktivnu Google radionicu, koju je vodio Dalibor Šumiga, ambasador Google Growth Engine programa (Digitalna Garaža) za Adriatik region i CEO agencije Promosapiens, prve hrvatske agencije specijalizovane za bihevioralni, gerila i neuromarkeing.

U priči o digitalnoj sadašnjosti i budućnosti učestvovalo je oko 100 stručnjaka iz oblasti digitala, marketinga i medija. Šumiga je govorio o tome kako mozak potrošača prima marketinške poruke, da li nas internet čini glupim, šta se sve desi na internetu za 60 sekundi, kako srpski potrošači obrađuju kontent na tv-u i moblinim telefonima i zašto ljudi ne kupuju ono što prodajemo.

»Internet i društvene mreže, Google, mail i web stranice su sve ljudske tvorevine. Ukoliko želite da vaš brend bude uspešan nema potrebe da tražite daleko – ljudsko ponašanje pokazuje smer u kom treba da usmerite svoje aktivnosti, samo treba dobro čitati signale. Želja nam je da kroz ovu radionicu prenesemo srpskoj stručnoj javnosti nešto od novih trendova i inovacija iz sveta digitala i upravljanja zadovoljstvom potrošača. Radionica u Beogradu je napravila samo mali uvod u sve ono što očekuje učesnike ovogodišnje SEMPL konferencije. Nadam se da se vidimo tamo« izjavio je Šumiga.

U okviru radionice on je predstavio i platformu Digitalna Garaža, koja korisnicima omogućava pristup velikom broju besplatnih kurseva o različitim temama, od toga kako izgraditi onlajn prisutnost do marketinga na društvenim medijima, kao i savete kako koristiti mogućnosti koje pružaju mobilni telefoni kako bi privukli više klijenata i još mnogo toga.

»SEMPL postoji već 18 godina, tokom kojih smo se konstantno trudili da budemo inovativni i ponudimo svaki put nešto novo. Većinu predavača koju ugostimo nemate priliku da vidite i čujete svaki dan. Vođeni idejom i željom da učesnicima u regionu uvek pružimo više organizovali smo interaktivnu radionicu u Beogradu. Veoma mi je drago što smo izazvali ovoliko interesovanje i što je broj prijavljenih učesnika daleko premašio naša očekivanja, što samo svedoči o tome koliko srpska stručna javnost prati trendove i inovacije u sferi digitalnih komunikacija« – dodala je Valerija Prevolšek, predsednica SEMPL konferencije i direktorka Media Pool.

Najveća regionalna konferencija medijskih trendova, SEMPL, ove godine će biti organizovana 24. i 25. novembra 2016. u Portorožu. Ovaj međunarodno priznati obrazovni događaj u fokus postavlja aktuelna dešavanja u oblasti medija, marketinga i komunikacija u regionu Adriatik i predstavlja i analizira primere domaće i strane dobre prakse.