Svađe u Pozorištu lutaka Pinokio

Ako ste iscrpli sve povode i razloge za svađu, ako vam treba inspiracija da bi postali virtuoz u umetnosti svađalaštva, dođite na premijeru Goldonijevih RIBARSKIH SVAĐA u četvrtak, 22. februar u 20 časova, Pozorište lutaka Pinokio, ugao Maršala Tolbuhina i Bulevara Mihajla Pupina.

Velika glumačka trupa okupila se oko projekta koji je režirao, niko drugi, već  IL PADRINO!  Miloš Lazarov, Sofija Uzunović, Petar Kokinović, Marija Pantin, Predrag Grujić, Janko Cekić, Anđela Kiković, Nemanja Milunović, Milica Majstorović, Aleksandra Belošević i Jelena Vukićević su imena mladih, talenovanih glumaca željnih scene i aplauza publike.

Oni su sami sebi stvorili priliku da pokažu pred pozorišnom publikom svoj talenat i da vrate na scenu ovu veličanstvenu komediju venecijanskog priobalja i mentaliteta. koja je nastala  sredinom osamnaestog veka. U centru radnje je svađa, kao svakodnevno sredstvo opštenja, kao umetnost izražavanja i odnosa. Za razliku od svađa kojima smo mi, nekoliko vekova kasnije  svakodnevno trovani, ribarske svađe su nevine, ljubavne, čovečne, vesele,  pune topline i dobrote.

Zato je pravo vreme za predstavu “RIBARSKE SVAĐE” . Šta nam poručuju ovi mladi ljudi kroz ovu predstavu? Njihova poruke je da žele da žive u svetu u kojem se uvažava  ljudsko dostojanstvo, ceni i ističe  dobrota,  vrednoća, kvalitet, stručnost, obrazovanje, saosećanje, ljubav i moralne vrednosti.

Nadamo se da će njihova poruka biti inspiracija da se u aktuelnoj kampanji prekine, ili bar malo ublaži  politički vokabular i da se poštuje dostojanstvo I integritet protivnika.

Vredan pokušaj!