merlinkina ispovest

Premijera predstave Merlinkina ispovest

Premijera predstave “Merlinkina ispovest”, po tekstu Miladina Ševarlića, a u režiji Stevana Bodroža, biće održana u četvrtak, 30. januara u 20h  u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Predstavu prati uživo muzika u izvođenju gudačkog kvarteta White Witches, koji svira hitove devedesetih u klasičnoj obradi.

 Igraju: Čarni Đerić i Aleksandar Trmčić.

Ograničen broj ulaznica za premijeru, po ceni od 500 dinara, kao i ulaznice za reprize (7. i 10. februar), po ceni od 400 dinara, su u prodaji na Blagajni DOB i preko EVENTIM mreže.

Merlinkina ispovest inspirisana je Vjeranom Miladinovićem Merlinkom. On je brutalno ubijen u noći između 22. i 23. marta 2003. godine u blizini Osnovne škole “Zaga Malivuk”, u beogradskom naselju Krnjača.  Danas, više od deset godina nakon zločina, još uvek se ne zna ko je ubio Merlinku. U znak sećanja na Vjerana Miladinovića, čoveka koji je imao hrabrosti da živi u skladu sa svojom prirodom, internacionalni festival kvir filma koji se održava u Beogradu, dobio je ime “Merlinka”.

“Čini mi se da ljudi poput Vjerana postoje upravo zato da bi u svom životu odslikali sve fundamentalne probleme ljudske egzistencije, da bi poslužili kao neki tragični primer, kao ogledalo koje će zauvek zarobiti našu pažnju, vraćati nas sebi kako bismo u tragizmu njihove sudbine reflektovali i proveravali sopstveni tragizam koji teško da ikad može da se poredi sa njihovim… Druženje sa Vjeranovim senima je autentično putovanje u srce tame i bola u kom, kao perpetuum mobile ovog fascinantnog karaktera, pulsira jedna nikada zadovoljena čežnja za ljubavlju i prihvatanjem. Na to putovanje moji saradnici i ja pokušaćemo da povedemo publiku ove predstave,” reči su reditelja Stevana Bodroža.

Produkcija: Gej lezbejski info centar, Dom omladine Beograda, Prvo prigradsko pozorište Lazarevac, OF Beograd “Puls teatar”.

Podrška: Vlada Republike Srbije – Kancelarija za ljudska i manjinska prava, Ambasada Kraljevine Holandije.