predstava boing boing 906

Predstava Boing Boing

Četvrtak, 18. oktobar u 20h, na Novoj sceni Zvezdara teatra

Komedija situacije Boing Boing, Marka Kamelotija, uvrštena je u Ginisovu knjigu rekorda kao najizvođeniji francuski komad svih vremena. Svoj novi život doživeće i na Novoj sceni Zvezdara teatra. Predstava Boing Boing biće premijerno izvedena 18. oktobra u 20h, a prve reprize zakazane su za 20. i 22. oktobar…

Komedija Boing Boing dočaraće nam vreme hipi pokreta i popo kulture, odnosno, preseliće nas u Pariz šezdesetih godina dvadesetog veka. Predstave po ovom komadu pisca Marka Kamelotija već su izvođenje kod nas. Međutim, povodom toga, na konferenciji za novinare, glumica Marina Vodeničar je rekla:“Nadamo se da smo dali nešto svoje, neki svoj pečat.”

Ono što ovu predstavu već u samom začetku razlikuje od drugih je činjenica da je nastala na inicijativu glumaca. Sedam mladih ali iskusnih srpskih glumaca sami su odabrali komad, pronašli reditelja Predraga Stojmenovića i realizovali čitavu produkciju predstave. Na adaptaciji teksta radila je Branislava Ilić.

Glumačka i organizatorksa angažovanost glumaca u pozorištu je, prema rečima glumice Nade Macanković, budućnost srpskog pozorišta, jer je to model po kojem bi glumac mogao da ostvari sebi mogućnost da igra.

U predstavi igraju Vuk Kostić, Viktor Savić, Marina Vodeničar, Jelisaveta Orašanin, Jelena Gavrilović, Nada Macanković i Borka Tomović.

Priča Boing Boing dobija komični zaplet kada mladi Bernard, uz pomoć drugara Roberta i služavke Berte, pokušava da spreči svoje tri verenice da saznaju jedna za drugu.

“Adaptacija koju je uradila Branislava Ilić zasniva se na komediji situacije i lišava se nepotrebnog humora za ono što je već očigledno smešno. „Boing Boing” je smešna, ali i poetična priča.” – rekao je reditelj Predrag Stojmenović.

Predstava Boing Boing nastala je u produkciji Agencije Omladinka uz podršku Opštine Sremski Karlovci, a svoju scenu ustupilo joj je pozorište Zvezdara teatar.

foto: Jovan Marjanov