Ivan Bosiljčić 2

Ivan Bosiljčić za 8. mart

 

Nakon dugogodišnje izvanredne saradnje sa Operom i teatrom Madlenianum, i niza naslova za koje se traži karta više poput predstava Veliki Getsbi, Rebeka i Jadnici u kojima je ostvario izuzetne uloge, Ivan Bosiljčić ponovo u Madlenianumu. Autorski projekat popularnog glumca, muzičko poetsko veče pod nazivom „Par stihova za nas“ biće održan 8. marta 2017 godine u 20 časova u Operi i teatru Madleanianum.

Program muzičko poetske večeri podrzumeva kombinaciju različitih umetničkih formi, uz obradu popularnih muzičkih tema od 60-tih godina do danas. Filmska muzika, ruske romanse, savremena pop muzika, isprepletana poezijom najvećih domaćih i stranih pesnika poput Šantića, Rakića, Antića, Dedića, Rajića, Jesenjina, Bodlera, Radičevića i mnogih drugih…. Muzičko poetsko veče nosi uzbuđenje dramske predstave i muzički kvalitet koncerta, forma koja je posebna i retko viđena na našim prostorima.

Premijera ovog projekta je ostvarena 2009. godine u Beogradu. Zbog izuzetnog interesovanja i ogromne medijske pažnje, veče je ponovoljeno tri puta u nizu pred prepunim dvoranama Doma sindikata. Radio televizija Srbije je veče snimila za svoj arhiv. Od tada je gostovao sa ovim programom u bezmalo svim pozorištima u Srbiji i širom regiona, a pored toga je važno spomenuti izuzetno posećene koncerte u Skoplju u Univerzalnoj dvorani, kao i niz koncerata širom Austrije, Švedske , Norveške, kao i na Islandu.

Ivan Bosiljčić pored dramskog ima višegodišnje iskustvo u mjuziklu. Dobitnih je brojnih nagrada, pored ostalih i Sterijine nagrade, a poznat je po desetinama uspešnih televizijskih uloga.

Publika će imati eksluzivnu priliku da posle šest godina ponovo uživa u ovom posebnom umetničkom delu, zbog kojeg Ivan dolazi direktno sa njimanja iz Moskve.

U toku ove godine se planira velika koncertna turneja u Kanadi i Americi, a u pripremi je i turneja po Australiji.