A Hofesh 7

BDF koproducent predstave Hofesha Shechtera

Beogradski festival igre će biti koproducent nove predstave jednog od najpopularnijih britanskih i svetskih koreografa – Hofesh Shechter.

Priznat i kao koreograf i kao kompozitor, Shechter se predstavio publici Beogradskog festivala igre 2012. godine, naslovom „Politička majka“, koji je ovom umetniku donelo svetsku slavu i priznanja.

Shechter je diplomirao na Akademiji za igru i muziku u Jerusalemu, a potom u Tel Avivu dobio angažžman u poznatoj Plesnoj kompaniji Batševa, gde je sarađivao sa Ohadom Naharinom, Vimom Vanderkejbusom, Polom Nortonom, Terom Sarinenom i Inbal Pinto. Još u Tel Avivu, ŠShechter je započeo muzičke studije, posvetivši se posebno izučavanju bubnjeva i udaraljki, a svoje šškolovanje nastavio u Parizu. Nadalje eksperimentičući, počeo je da komponuje i učestvuje u različitim projektima u Evropi, koji su uključivali igru, glumu i zvuk udaraljki. U Britaniju je stigao 2002. godine, i već sa svojim prvim naslovima postao miljenik publike i kritike. Danas je njegova trupa (Hofesh Sehter Dance Company) stalna kompanija teatra Sadlers Vels u Londonu, sa preko 300 izvedenih predstava tokom godine na vodećim scenama Velike Britanije i sveta.

Očekuje se da nova produkcija “Sunce” bude premijerno izvedena krajem godine na Festivalu u Melburnu.

Pored Beogradskog festivala igre, koproducenti nove celovečernje plesne kreacije su pariski Theatre de la Ville i londonski Sadlers Vels, dok se beogradska premijera očekuje na 11. Beogradskom festivalu igre, u aprilu 2014. Karte će biti uskoro u prodaji.