Cekanje FINAL e1416570171301

Premijera Čekanja

Premijera predstave Čekanje, u adaptaciji, režiji i izboru muzike glumca Ivana Jevtovića,  biće održana u četvrtak, 27. novembar u 20h u Padobrod teatru. Reprizni termini izvođenja predstave su zakazani za 28. i 29. novembar u 20h.

Posle uspešno odigranih predstava „U samoći pamučnih polja“ i „Šarlota“, 27. novembra u 20h, premijerom komada i premijerom glumca Ivana Jevtovića kao reditelja i dramaturga, postavljamo predstavu „Čekanje“.

“Čekanje” je autorski projekat glumaca Ivana Jevtovića, Janka Cekića i Dubovac Lazara. Inspiraciju za ovaj projekat autori su pronašli u italijanskom dramskom tekstu “Čekajući Marčela”, čiji su autori Stefano Riči i Đani Forte. Oni pišu o usamljenosti, otuđenosti, odvojenosti od realnog života. O čovekovoj potrebi za socijalizacijom, o nadi da ćemo biti prihvaćeni od strane društva.

Njihovi likovi Teo i Elio su neka vrsta reinkarnacije Vladimira i Estragona, čuvenih Beketovih junaka i oni se, naime, nalaze u bezizlaznoj situaciji i kao Vladimir i Estragon, spominju, nadaju se i čekaju nekoga ko se, zapravo, nikada neće pojaviti.