Vladimir Lalić

Vladimir Lalić u Galeriji Novembar

Granice trošnosti “ – samostalna izložba novih radova i objekata čiji autor je umetnik Vladimir Lalić

Međunarodno priznat umetnik Vladimir Lalić svećano će otvoriti samostalnu izložbu, pod nazivom „ Granice trošnosti “, u Galeriji Novembar u četvrtak, 28. aprila od 17 do 20 časova međunarodno priznatog autora Vladimira Lalića. Izložba će biti otvorena do 22. maja i prodajnog je karaktera. Na novoj samostalnoj izložbi biće izloženo oko 20 novih, do sada ne izlaganih radova.

Vladimir Lalić će se 28. aprila predstaviti beogradskoj publici, posle samo godinu dana nakon njegove velike izložbe u Muzeju grada Beograda, sa novom neizlaganom serijom radova na pleksiglasu i interaktivnom „site specific“ vizuelno-audiom instalacijom i po prvi put, objektima.

Autor izložbe Vladimir Lalić – govori o postavci u galeriji Novembar:

“Granice trošnosti” će iznenaditi publiku, jer se desio jedan pomeraj u mom stvralaštvu, a opet, jasno se vidi nastavak od prošlog opusa. Jako mi je drago da započinjem saradnju sa galerijom Novembar, koja ima jedan od najlepših izlagačkih prostora u Beogradu i sjajan izbor umetnika. Ova izložba je možda i najveći iskorak u mom stvaralaštvu, gde sam tehničku produkciju radova podigao na jedan novi nivo, a zadržao svoj prepoznatljiv rukopis i poetiku.” 

Nakon mnogobrojnih izložbi u Parizu, Njujorku, Singapuru, Trstu i Beogradu, umetnik nam na ovoj izložbi predstavlja recentne radove koji su rezultat eksperimentisanja sa novim medijumima i materijalima, a sve ih objedinjuje Lalićev crtački rukopis i osećaj za dramatične kompozicije.

U novim radovima upotrebljava umesto papira pleksiglas, praveći od više ploča slojevite crteže-objekte, koji pored linije i boje odaju i utisak treće dimenzije, kao i igru prelamanja senki.

Poseban novi segment u njegovom stvaralaštvu sačinjavaju i zvučno-vizuelne instalacije, lightbox objekti sa kodiranom ”pametnom” LED rasvetom u mraku, koje čine ovu izložbu i interaktivnom

U jednoj od dve prostorije će biti izloženi upravo takva dela u mraku, gde će se i čuti Lalićeva muzička kompozicija koju je komponovao i otpevao za ovu postavku. Novina u ovoj izložbi u odnosu na dosadašnje Lalićevo autorstvo su trodimenzionalni objekti od pleksiglasa.

Vladimir Lalić je i uspešan muzičar

Interesantna činjenica je da ovaj mladi autor nije samo ostvareni umetnik na polju vizuelne umetnosti. Još od osnovne škole krenuo je da samostalno izučava muziku, a kasnije upisuje i srednju muzičku školu Stanković, odsek solo pevanje (tenor).

Već osam godina je član hora Viva Vox sa kojim je nastupao između ostalog u Njujorku u Ujedinjenim nacijama, Pekingu, Beču i ostatku Evrope. Možemo ga takođe čuti kao solistu u novoj postavci opere Ljubavni napitak, kao i u mjuziklima Rebeka i Jadnici u beogradskom Madlenianumu.

Od 2000. godine do današnjeg dana nastupao je na preko 300 koncerata sa autorskim bendovima, a već 9 godina je frontmen i idejni tvorac benda Organized Chaos koji je već dobro poznat beogradskoj publici.

Radno vreme galerije Novembar tokom izložbe:

Utorak – Petak / 12h-20h

Subota / 10h-18h

Nedelja / 10h-14h

Ponedeljak / zatvoreno

Ulaz je slobodan.