JAK01631 e1638262088452

„Sportsko srce“ jaka emocija i smeh

„Igranje utakmice je vrlo blisko zakazivanju boja. Fudbal je nešto što je povod da se rešavaju neke druge priče“, povodom premijere komada „Sportsko srce“ na sceni Zvezdara teatra rekao je direktor pozorišta Duško Kovačević, na konferenciji za novinare. Nova predstava, po tekstu Đorđa Milosavljevića, a u režiji Milana Karadžića biće premijerno igrana 4. decembra u 19:30h, a reprize su 7, 22. i 24. decembra.

„Ovo je drama o jednom prezrenom, osramoćenom i odbačenom ocu, njegovoj otuđenoj ćerki, kumu očajnom do autodestruktivnosti, advokatici razočaranoj do mahnitosti, te o ćerkinom momku, inače odraslom na Dedinju. I da – njih petoro sreću se u pečenjari na Gornjem Zemunu, koju vodi pomenuti prezreni otac, i to baš na dan, kad su u finalu svetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji igrale reprezentacije Francuske i Hrvatske,“ o komadu govori pisac Đorđe Milosavljević, koji je ideju za ovaj tekst dobio, kako kaže, bukvalno u trenutku dok se utakmica i odigravala. Svoju zamisao podelio je s rediteljem Milanom Karadžićem, i potom u saradnji s Zvezdara teatrom zaživelo je “Sportsko srce”.

SportWB 8
Pisac Đorđe Milosavljević; foto: Tijana Janović-Jevrić

Reditelj predstave Milan Karadžić je opisao „Sportsko srce“ kao jaku emociju i smeh, od tragedije do komedije: „Ovde se sukobljavaju jedan pretenciozan, snobovski, umišljen svet sa stradalnim, ali autentičnim svetom skorojevića, što istovremeno proizvodi i tragične i komične efekte. Preokreti u sudbini likova su više nego izazovni za glumce. Zato sam bio inspirisan da režiram „Sprotsko srce“ sa namerom da predstava verno oslika našu stvarnost koja je istovremeno i smešna i tužna.“ Karadžić je istakao, pored dobre priče i jaku glumačku podelu.

SportWB 7 1
Reditelj Milan Karadžić

„Ja sam imala privileguju da radim sa Milanom, ali ovo je prvi put na sceni. Zdušno sam se odmorila radeći na ovoj predstavi. Uradili smo jednu lepu, toplu i dobru predstavu,“ o saradnji sa rediteljem Karadžićem izjavila je glumica Nela Mihailović, koja još ističe da glumac u Zvezdara teatru ima osećaj dobrodošlice.

SportWB 6 1
Glumica Nela Mihailović; foto: Tijana Janković-Jevrić

Da se na sceni Zvezdara teatra oseća kao u svom domu, kaže i glumac Mima Karadžić, a o samoj predstavi dodaje: „Siguran sam da će predstava biti jako gledana. Uradili smo nešto što smo hteli da napravimo, čak i više od toga. Volim da pomenem da još nije izašla ni premijera, a da je već rasprodat ceo mesec.“

SportWB 16

„Ti procesi stvaranje predstave umeju da budu mučni i teški ali ovde je nekako sve išlo glatko. Čini mi se da je to pomoglo da ovu predstavu završimo. Jedva čekam dan premijere i izvođenje pred publiku”, zaključio je glumac Aleksandar Đurica.

SportWB 2
Glumac Aleksandar Đurica; foto: Tijana Janković-Jevrić

Glumačku ekipu u predstavi “Sportsko srce” čine: Milutin Mima Karadžić, Nina Nešković, Aleksandar Đurica, Nela Mihailović i Nikola Šurbanović.

SportWB 15
Glumac Nikola Šurbanović; foto: Tijana Janković-Jevrić.

Premijera je 4. decembra u 19:30h, a reprize su 7, 22. i 24. decembra u Zvezdara teatru.

SportWB 13
Glumica Nina Nešković

foto: Tijana Janković-Jevrić sa konferencije; Jakov Simović sa predstave