BYGGLEK 5

Sastavi, rastavi, nastavi: IKEA i LEGO predstavljaju BYGGLEK – kreativno rešenje koje povezuje uređeni dom i nesputanu dečju igru

IKEA of Sweden AB i LEGO Grupa predstavili su dugo očekivani ishod svoje kreativne saradnje – dva svetski poznata brenda udruženim snagama kreirala su BYGGLEK kolekciju – inovativno rešenje za odlaganje, kojem će se radovati i mališani i odrasli. BYGGLEK kolekcija sastoji se od kutija koje omogućavaju uredno skladištenje igračaka i posebno dizajniranog kompleta LEGO kocki, a nastoji da podstakne maštu i unose zabavu u raspremanje i organizaciju doma. 

Snažno verujući da sloboda i radost igre čine svaki dom, kao i čitav svet boljim mestom, IKEA of Sweden i LEGO Grupa, odlučili su da udruže snage i obrišu granice između igre i svakodnevnog života, istovremeno pružajući deci i odraslima svakodnevno zajedničko zabavno ali i praktično iskustvo igre.

BYGGLEK 2

Učenje i odrastanje kroz igru je najintuitivniji i najkvalitetniji način da dete savlada važne lekcije. Ipak, dečje vizije se često razlikuju od roditeljskih kada je u pitanju igra kod kuće. Dok smo mi, odrasli, skloni da održimo strukturu i funkcionalnu organizaciju doma, deca svoj životni prostor percipiraju kao neiscrpan teren za igru, od koje mogu uzeti kratak predah, a zatim je nastaviti na nove, maštovite načine.*

Dok pokušavamo da u njihov prostor unesemo red, neminovno narušavamo ne samo njihovu igru već́ i njihov kreativni izraz i razvoj. Upravo sa željom da pomogne roditeljima u uspostavljanju korisnih navika kod deteta, i to na način koji će samo dete doživeti kao novi vid igre i uzbuđenja, nastala je BYGGLEK kolekcija! Kako se na gornjoj površini i stranicama kutija nalaze poznata ispupčenja za povezivanje LEGO kocki, deca ih mogu iskoristiti deo svojih kreacija od kockica. Svoje kreacije mogu sačuvati u unutrašnjosti ili ih sa ponosom izložiti na poklopcu kutije. 

 „U kompaniji IKEA verujemo u moć igre. Ona nam omogućava da istražujemo, eksperimentišemo, sanjamo i razotkrivamo svet oko sebe“, ističe Andreas Fredriksson, IKEA dizajner. „Ono što odrasli nazivaju džumbusom, deca vide kao najstimulativniju igraonicu. Stvorili smo BYGGLEK kao balans između njihovih suprotnih doživljaja, za još kreativniju igru u domovima širom sveta. Osim toga, BYGGLEK se estetikom i praktičnošću savršeno nadovezuje na postojeći IKEA asortiman, čime i dečji kutak postaje prirodno integrisan u vaš brižljivo dekorisan ambijent doma“.

Govoreći o kreativnom rešenju, Rasmus Buch Løgstrup, dizajner LEGO Grupe kaže da je „BYGGLEK daleko više od kutija, on je spoj urednosti i nesputane igre! BYGGLEK je proizvod koji celoj porodici omogućava više prostora i slobode u svakodnevnom životu, više kreativnosti i zajedničkih momenata radosti. Možete da se igrate, stvorite i prikažete najrazličitije kreacije od kocki, zatim ih rasklopite, povežete drugačije, nastavite gde ste stali ili krenete ispočetka vođeni novim putevima mašte. Suština BYGGLEK kolekcije su beskonačne mogućnosti, jer od LEGO kocki ništa manje ne očekujemo“.

BYGGLEK kolekcija obuhvata četiri različita proizvoda – set koji čine tri male kutije, dva seta sa većim kutijama i jedan sa LEGO kockicama koje garantuju neiscrpnu zabavu. BYGGLEK se može kombinovati sa klasičnim kompletima LEGO kocki, s obzirom na to da su površine kutije izrađene kao elementi LEGO sistema, odnosno uklopljiva postolja za nadgradnju kocki. LEGO sistem omogućava deci da kroz igru stvaraju i rekreiraju sopstvene priče i razvijaju osnovne veštine koje podrazumeva odrastanje u 21. veku, dok BYGGLEK donosi unapređeno iskustvo igre sa LEGO kockama, koje osim zabave donosi i prostornu funkcionalnost.

BYGGLEK set biće dostupan u robnoj kući IKEA Beograd od 1. oktobra.