samostalna izlozba ane radojevic 584

Samostalna izložba Ane Radojević

12. – 20. februar, Galerija Ikar, Zemun

Otvaranje samostalne izložbe slika i grafika Ane Radojević održaće se u utorak, 12. februara u Galeriji Ikar. Iako je učestvovala na više samostalnih izložbi u glavnom gradu, ovo je prvo samostalno predstavljanje ove mlade umetnice beogradskoj publici gde će ona iskazati omaž čitavom svom razvojnom i likovnom obrazovnom putu.

Radovi iz ove serije istražuju kombinacije i simboličke odnose animalnih i antropomorfnih elemenata sa jedne, kao i odnos jasnih, geometrijskih konstrukcija prema pastuozno tretiranim teksturama sa druge strane. Spajanje apstrakcije i figuracije, enformelistički slikanih površina i jasnih, čistih geometrijskih oblika predstavlja različite ljudske suprostavljene osobine, nežnost i grubost, snaga i slabost. Kroz radove se prožima i skulptura, sa ciljem da posmatraču približi i materijalizuje prikazane motive, tako da trodiomenzionalne forme proizilaze iz dvodimenzionalnosti slika na platnu i stapaju se s njima, suprotstavljenim stranama, strogoj geometriji i erupciji eksplozivno zvučnih boja, koje ta geometrija nije uspela da obuzda, nego ih prožima i zajedno sa njima čini zatvorenu celinu. Takođe, ispituju odnos između različito tretiranih površina i različitih motiva (realno-apstraktno), njihovim razlikama i uzajamnom dijalogu u okviru celine.

Ana Radojević je završila Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek Konzervacija i restauracija slike. Član je ULUS-a. Učestvovala je na brojnim grupnim i izložbama i jednoj samostalnoj. Živi i radi u Beogradu.

Svečano otvaranje izložbe će biti održano u Galeriji „Ikar”, Štrosmajerova 3 u Zemunu sa početkom u 19 časova. Izložba će biti otvorena do 20. februara, a radno vreme Galerije je radnim danima od 14-18 h, nedeljom i subotom galerija ne radi.