DNEVNIK ELAJZE BUM i SVEMIR

Raspust – vreme čitanja za decu i učenja za roditelje

Dugo čekano leto i raspust su tu. Za decu to je vreme za odmaranje i igranje, ali može postati i vreme u kome će zavoleti čitanje, ako im ponudite knjige koje će u njima probuditi radoznalost i otkriti da se čitavom planetom može krstariti na stranicama knjige.

Ali leto je i vreme godišnjih odmora i manjeg pritiska na poslu za roditelje, kada imaju više vremena za čitanje. Zašto ga ne iskoristiti za čitanje knjiga koje opuštaju, ali nude i nova saznanja kako lakše i bolje ispunjavati roditeljsku ulogu?

Ono sto svaka mama i tata treba da znaju

Upravo zato na policama knjižara Vulkan i na sajtu vulkani.rs, između ostalih naslova i najvećih svetskih hitova, sada možete pronaći knjige koje će letnje dane učiniti zabavnijim najmlađima, ali i roditeljima.

Bogata sjajnim fotografijama i ilustracijama, Dečja enciklopedija: Svemir otkriće malim čitaocima šta su svemir i Sunčev sistem, omogućiće im da zarone u drugi svet i saznaju kako se lansiraju rakete i šta astronauti rade u svemiru.

U čudesni svet Elajze Bum uvešće ih britanska književnica Emili Grej svojim romanom Dnevnik Elajze Bum: Moja eksplozivna avantura. Devojčica koja vreme provodi u svojoj laboratoriji i bavi se pronalaženjem novih izuma ima mnogo izazova – asistent joj je pas Ajnštajn, a „život“ joj otežava glavna zloća u razredu. Ova knjiga je puna dosetki i zabavnih obrta, koje prate otkačene ilustracije, nije opterećena komplikovanim izrazima i zato je idealna za početnike kao štivo zbog kojeg će zavoleti čitanje.

Kada je u pitanju inspiracija za roditelje, svakako ne treba propustiti knjige Ono što svaki tata treba da zna Ono što svaka mama treba da zna.

Priručnik za očeve Ono što svaki tata treba da zna Breta Koena donosi mnoštvo saveta i trikova za očinstvo neophodnih jednom tati – od menjanja pelena i pomaganja bebi da podrigne do pravljenja dvorca u pesku i organizovanja zabava za decu. Zato je i sjajan poklon kada želite da obradujete nekog novopečenog tatu.

Priručnik za mame Ono što svaka mama treba da zna, koji su priredile Heder Gibs Flet i Vitni Mos, ima posebnu vrednost jer u pitanju su dve mame koje sa svojim porodicama žive u Kaliforniji, a uređuju popularni blog RookieMoms.com, što daje posebnu vrednost ovoj nadasve korisnoj, ali i zabavnoj knjizi.