Rade Marjanovic
Rade Marjanović

Radoslav Rade Marjanović imenovan za vršioca dužnosti direktora Pozorišta na Terazijama

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Skupština grada Beograda je na sednici održanoj 26. decembra 2022. godine donela odluku o imenovanju Radoslava Radeta Marjanovića za vršioca dužnosti direktora Pozorišta na Terazijama. Pre njega, funkciju direktora pozorišta obavljao je Aleksandar Đaja.

Pozorišni, filmski i televizijski glumac rođen je u Kraljevu 1950. godine. Detinjstvo je proveo u Kragujevcu pa smatra da je Kragujevčanin. Diplomirao je na Glumačkoj akademiji u Beogradu u klasi Minje Dedića.

Profesionalnu karijeru započinje u Ateljeu 212. Bio je član Narodnog pozorišta u Beogradu, a kasnije i stalni član dramskog ansambla Pozorišta na Terazijama u kome je ostvario brojne uloge u kultnim muzičkim predstavama (izbor): Splitski akvarel, Priča o konju, Ljubavno pismo, Volim svoju ženu, Moj dečko, Tri frtalja Beograda, Soliter, Cigani lete u nebo, Lutka sa naslovne strane, Kabare, Jubilej, Poljubi me Kejt,  Glorija, Producenti, Viktor Viktorija, Mister dolar…

Širu popularnost kod publike stekao je tumačeći uloge u televizijskim serijama scenariste Siniše Pavića (Bolji život, Porodično blago, Stižu dolari, Bela lađa i Junaci našeg doba).

Pored umetničkog angažmana, Rade Marjanović je bio i član Upravnog odbora Pozorišta na Terazijama u tri mandata, od kojih je u jednom bio i predsednik.

Foto: Jovo Marjanović