SLUCAJEVI

„Slučajevi“

Kulturni element u saradnji sa Operom i teatrom Madlenianum sa zadovoljstvom najavljuje predstavu „Slučajevi“ u ponedeljak, 26. novembra na velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum sa početkom u 19:30 časova.

Nakon sjajnih kritika, koje ovo delo nazivaju spektaklom i dugo neviđenim delom na scenama Beograda, bogato i opsežno osmišljena, predstava objedinjuje plesno i dramsko pozorište, teatar senki i operu, simbolizam i realizam, i otvara mogućnost da se u komadu uživa više puta i da pritom svaki put doživljaj bude različit.
Nastala po motivima poznatog ruskog pisca Danila Harmsa, a u režiji i dramatizaciji Tadije Miletića ova predstava, po mnogo čemu je jedinstvena, pre svega u ideji, istražujući nove i drugačije oblike scenskog stvaralaštva i nekonvencionalne pozorišne forme. Predstava je podeljena na dve strane, levu i na desnu, plesnu i dramsku, a publika već na samom početku bira koju će stranu gledati, pri čemu će doživljaj prema tom izboru biti različit. Pazite koju stranu birate!

Jedinstveno čitanje ruskog klasika u izobilju plesa, pokreta i autorske muzike. Autor ovog nesvakidašnjeg koncepta je reditelj Tadija Miletić, dugogodišnji saradnik Opere i teatra Madlenianum i predsednik Kulturnog elementa.

U predstavi igraju Stojan Đorđević, Ammar Mešić, Marija Kosić, Novak Radulović, Nebojša Rako i solo pevačica Jovana Čurović. Kompletan autorski tim čine Tamara Antonijević Spasić, zadužena za scenski pokret, kompozitor Jug Marković, scenograf Miraš Vuksanović i kostimograf Tijana Sićević.