Stepenice6 akril na platnu 140x110cm 2020.

“Quo vadis?” Mile Gvardiol

Do 14. decembra u “Prodajnoj galeriji Beograd” (Kosančićev Venac 19) posetite dvadeset osmu samostalnu izložbu slika Mile Gvardiol, pod nazivom “Quo vadis?”. 

Nova serija slika, plodnog likovnog opusa Mile Gvardiol, imenovana “Quo vadis”, kao ključni motiv ima stepenice i potvrđuje fasciniranost autorke za savremeno, kako u formi tako i u izražaju. Biografski posmatrano Mila je predstavnica srednje generacije već afirmisanih beogradskih vizuelnih umetnika koja je u stalnom preispitivanju stvari i odnosa iz svoje najbliže okoline. Ona pre svega oseća a potom i prenosi, u različitim likovnim tehnikama, impresije iz njoj bliskog života dovodeći gledaoca pred odluku. Urbani motivi Milinih dela ne samo da fasciniraju zbog svoje kompleksnosti, grandioznosti i dimenzija nego i zbog magijske moći da nas opčine i uvedu u sliku tražeći od nas ucešće. Ne možemo ostati indiferentni, naš pogled uvek nađe smer/pravac ili liniju koje će nastaviti da prati do samih ivica platna, pa i dalje…

Dr. Miona Marta Marković, akademski slikar i istoričar umetnosti

Mila Gvardiol je rodjena 1979. godine u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu gde je i doktorirala na Univerzitetu umetnosti na Interdisciplinarnim studijama. Izlagala je na 27. samostalnih i oko 250 grupnih izložbi u zemlji i regionu. Učesnica je međunarodnih slikarskih kolonija, kao i festivala digitalne umetnosti. Nekoliko puta je nagrađivana za svoj rad. RTS je 2013. producirao dokumentarnu emisiju o Milinom stavralaštvu pod nazivom Gvardiol-Mila Gvardiol. Zaposlena je u zvanju vanrednog profesora na Fakultetu za digitalnu produkciju u Sremskoj Kamenici i Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Radno vreme Prodajne Galerije Beogradradnim danima od 9-16h, a subotom od 9-15h.