Screen shot 2013 06 17 at 16.54.25

Izgubljeno-Nađeno

Izložba “Izgubljeno-Nađeno”, autorke Dejane Vučićević, biće otvorena u sredu, 19. juna od 20h u Likovnoj galeriji KCB-a. Izložba će trajati do 13. jula. U konceptualnom projektu Izgubljeno-Nađeno (Lost&Found), realizovanom u mediju fotografije, scene su smeštene u vreme pedesetih godina prošlog veka.

U svojevrsnom putovanju kroz vreme beogradska umetnica Dejana Vučićević se bavi unutrašnjim svetovima devojčice koja se kao subjekt njene foto-priče našla u ambijentima čija sceničnost navodi na stanja izgubljenosti u prostoru i vremenu. Poput Alise u zemlji čuda i njena mala junakinja nailazi na razne prepreke na svom putu kroz nepoznato, a u tom mozaiku nepoznatih enterijera i eksterijera iz nekada elitnih beogradskih kvartova ona neumitno i prevremeno odrasta. Kao i u prethodnim projektima umetnica se bavi obradom i analizom opštih mesta, a simboli koje koristi alatke su za kompleksnu dramaturšku nadogradnju u okviru vizuelnih iskustava bliskih metodama nadrealizma.

Dejana Vučićević je diplomirala na FPU i dizajna u Beogradu. Bavi se vizuelnim umetnostima, iza sebe ima više krupnih samostalnih projekata u okviru dizajna i mode, dva celovečernja igrana filma, bavi se kostimografijom i dizajnom za TV reklame, pozorišne projekte. Samostalno je izlagala: Happy Family (Srećna porodica), u Salonu Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, 2006; Still Lovers (Jos uvek Ljubavnici), u Turskom kupatilu u Beogradu, 2008; The Awakening (Budjenje), u Artget Galeriji u Beogradu, 2010; Happy Family (Srećna porodica),u Galeriji Vžigalica u Ljubljani, 2012.