fbpx

Izložba underground umetnosti

Festival srpskog podzemlja, u organizaciji MH Concerts i Doma omladine Beograda, posvećen je underground kulturi i biće održan u subotu, 21. februara.

Pored bogatog muzičkog programa, publika u Domu omladine će biti u prilici da pogleda i zanimljivu izložbu šest underground umetnika, čije radove povezuje muzika. Izložbu će u 17 časova otvoriti jedan od naših najeminentnijih rok kritičara i novinara – Branimir Bane Lokner.

U svom dosadašnjem radu svi umetnici usko su sarađivali sa popularnim underground bendovima, izdavačima kao i fanovima domaće i inostrane underground scene. Na različite načine se bave underground kulturom i inspirisani su tvrđim, nekomercijalnim zvukom. Anamarija Vartabedijan i Marko Ristić izložiće koncertne fotografije, Csaba Nemeth i Vasil Vasev prikazaće svoja dizajnerska rešenja za omote različitih underground izdanja, Danica Bićanić predstaviće se digitalnim slikama inspirisanim pesmom „Noćne šetnje“, benda Borghesia, a David Vartabedijan svojim prepoznatljivim ilustracijama na temu Rokenrol subkulture.

Vrhunski profesionalac kakav je Bane Lokner ni nakon više decenija bavljenja svojom profesijom nikada nije napustio underground krugove i uvek ih je svesrdno pomagao gde god je to bilo moguće, a tako će biti i na Festivalu srpskog podzemlja.

U muzičkom delu programa, koji počinje već od 18 časova, nastupiće: Bombarder, legendarni trash metal bend iz Beograda, Doghouse, beogradski veterani punk scene, Infest, čuveni jagodinski deathtrash metal bend, Alitor, progressive trash metal sastav iz Inđije, beogradski pankeri Potres, Putrid Blood, trash metal bend iz Šida, Violent Chapter, beogradska hard core grupa, Downstroy, jedinstveni groove metalcore sastav koji nam dolazi iz Kikinde, Few reasons Why, hard core bend iz Beograda, Fullsize, popularni beogradski hard core sastav, Soulcage, hard core bend iz Gornjeg Milanovca, Enjoy Sarma, kovinski groove/trash metal bend, Technicolor Lies, alternative/punkrock grupa iz Beograda, i Goatmare & Hellspades, psychobilly/horror punk atrakcija iz Pančeva.

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 500 dinara, a na dan Festivala cena će iznositi 600 dinara. Prodajna mesta su Eventim, Felix i Mungos.

More Stories
Dan muzike u Kući Kralja Petra I