Minilinija

Minilinija jedini izvođač iz Srbije na festivalu FiftyFifty Lab u Briselu

Bend Minilinija biće deo festivala „FiftyFifty Lab“ koji se održava 7. i 8. novembra u Briselu. Miniliniju čine muzičari koji su po svom radu u prethodnih 30 godina dobro poznati publici koja prati muzičku scenu u Srbiji i regionu.

Bend čine Dejan Vučetić (Darkwood Dub), Vladimir Đorđević (Neočekivana Sila…), Boris Mladenović (Jarboli), Vladimir Cinkocki (Obojeni Program) i Radan Đorđević (Dj Rahmanee).

Okupljeni oko ideje istraživanja savremene elektronske muzike bend Minilinija 2013. godine počinje sa nastupima u beogradskim klubovima i koncertnim prostorima u Srbiji, povremeno objavljujući prve demo snimke na youtube stranici benda. Na proleće 2018. objavljuju “Divan svet”, prvi zvaničan singl benda. Singl je skrenuo pažnju na rad benda i posle zapaženog nastupa na glavnoj bini Egzit festivala, slede pozivi i učešće na koncertima i festivalima.

Početkom 2019. izlazi prvi album (https://minilinija.bandcamp.com). Reč je o mešavini različitih pravaca savremene elektronske muzike (dub techno, house, psychedelic, electro, breaks, old school…) Nastupali su na festivalu Dev9t u Beogradu, kao i na Revolution festivalu u Rumuniji.

Minilinija je jedini izvođač iz Srbije koji ove godine učestvuje na FiftyFifty Lab festivalu. Nastup benda podržala je nacionalna platforma „Srbija stvara“.

„Smatramo da je ovo izuzetna prilika da svoj rad predstavimo ne samo briselskoj publici, već i urednicima najuspešnijih evropskih festivala, i u tome vidimo mogućnost da Minilinija bude pozvana da učestvuje na nekom od pomenutih festivala“ poručili su članovi benda pred odlazak na FiftyFifty Lab.

Minilinija – Divan Svet

FiftyFifty Lab Brusseles

Festival „FiftyFifty Lab“ se održava u Briselu, a koncept festivala je da kustosi 20 najuspešnijih evropskih festivala predlože po 1-2 izvođača, od kojih selektori festivala na kraju izberu po jedan da nastupi na određenom festivalu. Zamišljen je kao neka vrsta sajma muzičkih festivala, gde su osim festivalske publike prisutni i selektori izabranih festivala. Pored koncerata u sklopu festivala su još i razne tribine, okrugli stolovi, konferencije, razgovori i susreti, zamišljeni kao tačka povezivanja izvođača i festivalskih promotera.

www.serbiacreates.rs