ID 100152342

Prolećna agenda za maj

 

Početak najlepšeg prolećnog doba je spremno dočekan, zimske krpice su vešto odložene i spremni smo puni elana da uživamo u suncu, izletima i mirisu cveća. Svaki dan je idealna prilika za druženja sa bliskim osobama a evo još predloga kako da provedete majske dane u glavnom gradu.

Engleski stand-up komičar u Beogradu

Ljubitelji vrhunske stand-up komedije imaće prilike da 6. maja sa početkom u 21 čas, u klubu „Tranzit“ uživaju u društvu engleskog komičara Olivera Šotre. U okviru svog nastupa, koji se zove „An Englishman in Belgrade“, beogradska publika će moći da uživa u šali i smehu sa simpatičnim Britancem srpskog porekla.

Dobra dela nas spajaju – donirajte krv

Institut za transfuziju krvi Srbije poziva građane da dobrovoljno daju krv, onima kojima je najpotrebnija. Ako vam je mrsko da idete direktno u Institut, uputite se 8. maja do Ušće Shopping Centra, ispred kojeg će biti parkiran Transfuziomobil od 12 časova do 18h. Odvojite nekoliko minuta i učinite plemenitu stvar.

Doručak kod Tifanija

Da li ste znali da je 4. maja rođena legendarna glumica Odri Hepbern? U to ime, ajd’ da proslavimo! Kada budete imali vremena, opustite se u čistoj klasici, crvenom vinu i mafinama uz filmove ove divne dame. Uživanje je zagarantovano.

Beograd ispod Beograda

Bilo da želite da pročitate novije štivo, da se opustite i uživate ili da nekome dragom poklonite knjigu, odlučite se za naslov „Beograd ispod Beograda“, autora Zorana Lj. Nikolića i Vidoja D. Golubovića. Svi oni pojedinci koji vole Beograd, žele bolje da ga upoznaju i veruju da glavni grad ne čine samo splavovi i noćni život, neće pogrešiti ako se odluče da čitaju knjigu koja obiluje istorijskim činjenicama, jedinstvenim fotografijama i fascinantnim delićama prošlosti.

Beogradska rakija tura

Ako ste ovih dana u veselom raspoloženju, želite da osetite boemsku atmosferu i saznate još koju informaciju više o srpskoj rakiji, onda ne bi bilo loše da budete deo prezentacije i zabavnih stručnih predavanja o rakiji. Svakog dana sa početkom u 17h održava se Beogradska rakija tura u Rakia Baru, u Dobračinoj 5. Predavanja traju četrdeset i pet minuta i potrebno je rezervisati mesto ranije. Cena ove ture iznosi 1 200 dinara a pored predavanja, obuhvata i degustaciju pet različitih vrsta rakija uz posebnu vrstu mezetluka, koji pojačava ukus najpoznatijeg srpskog pića.

foto:freedigitalphotos.net