Milan Maric i Tamara Dragicevic

Priča o najvećem boemu nekadašnje Jugoslavije na velikom platnu

,,Toma” je biografski film o čoveku koga ne pamtimo samo po njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši. Film prati dve linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje lečenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od detinjstva u Pečenjevicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

Boemska atmosfera uz pesme Tome Zdravkovića očekuje vas u svim Cineplexx bioskopima ovog četvrtka od 20 časova, na Boemskoj večeri. Kako bi ovo posebno veče bilo upamćeno na pravi način, restoran ,,Tri šešira” je pripremio poklone odabranim posetiocima u svim beogradskim Cineplexx bioskopima, dok sve posetioce događaja u Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskopu očekuje posebno iznenađenje. Restoran ,,Biblioteka kod Milutina” će nagraditi najsrećnije gledaoce u Cineplexx Kragujevac Plaza bioskopu, a u Cineplexx Niš bioskopu kafana ,,Mrak”. 

Milan Marić uspeo je da tugom u očima i šarmom donese sve ono što je za kafanskim stolom napisao i otpevao Toma Zdravković, a sjajna Tamara Dragičević maestralno je iznela ulogu Silvane Armenulić. U filmu se pojavljuju iAndrija Kuzmanović u ulozi Tominog menadžera, Petar Benčina u ulozi doktora, Paulina Manov u ulozi doktorove žene Ljiljane, Milena Radulović u ulozi Nade, Sanja Marković u ulozi poslednje Tomine žene i drugi. Režiju potpisuje Dragan Bjelogrlić, scenario Zoran Lisinac, Nikola Pejaković i Maja Todorović,  a muziku za film je radio Željko Joksimović

Ne propustite priču o usponu i kraju najvećeg jugoslovenskog boema Tome Zdravkovića na velikom platnu Cineplexx bioskopa širom Srbije od 16. septembra. Ulaznice su u prodaji.