f73655cd 027a 1a91 d2f0 a809b9df2f4c

Prodajna izložba članova ULUS-a u Cvijeti

Udruženje likovnih umetnika Srbije (ULUS)organizuje prodajnu izložbe članova ULUS-a, pod nazivom “SVI IZLAŽU”, koja će biti otvorena u četvrtak, 22. decembra u 19 časova u Umetničkom paviljonu “Cvijeta Zuzorić”, na Malom Kalemegdanu broj 1 u Beogradu.

Publika će pored prilike da pogleda dela izvedena u različitim medijima, imati mogućnost da ih kupi i uvrsti u svoje kolekcije. Izložba će biti otvorena do 20. januara.

Kao deo izložbe su i radovi sa ovogodišnje vajarske kolonije, KALEMEGDANSKO DRVO 2022.

Vajarska kolonija u drvetu, u svom desetogodišnjem radu, na inicijativu člana ULUS-a Slobodana Daneta Stojanovića, uspela je da radi i opstane zahvaljujući nesebičnom zalaganju Organa i Tela ULUS-a, a pre svega Vajarskoj sekciji, i prirodno je da posle desetogodišnjeg postojanja, jubileja vrednog samog po sebi, nastavi da radi pod okriljem Vajarske sekcije, sada u izmenjenom nazivu Kalemegdansko drvo.

Vajarska kolonija je u svom decenijskom radu omogućila brojnim vajarima, a naročito mladima da obezbedi uslove za rad, da umetnici urade velike forme i da ih krajem godine izlože u Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić.

Vajari su imali punu slobodu pri izboru teme i motiva u svom radu.

To je bila ujedno i prilika da se stariji i mlađi vajari artikulišu kroz stvaralački proces i razmene ideje i misli.