Lucija Tomcic Klub sto Centar
Lucija Tomcic, Klub sto Centar

Dodeljena priznanja na otvaranju drugog dela izložbe Dizajn sekcije ULUPUDS-a

Izložba u organizaciji DIZAJN sekcije ULUPUDS-a, svake godine tradicionalno se održava u dva termina u galeriji SKC-a. U petak 19. januara, otvoren je drugi deo ove značajne manifestacije dizajna, dok je prvi deo organizovan od 24. novembra.

Na otvaranju su dodeljena i priznanja za najuspešnije, koja je saopštio Goran Tadić, predsednik Dizajn sekcije Ulupuds-a. Nagradu stručnog žirija za najbolji rad izložbe dobila je Lucija Tomčić za rad „Klub sto Centar“.

NORDIJSKA SUMA 12 novih knjiga biblioteke NORD autorka Dina Radoman
NORDIJSKA ŠUMA- 12 novih knjiga biblioteke NORD – autorka Dina Radoman

Nagradu publike na otvaranju prvog dela izložbe dobila je Dina Radoman za rad „Nordijska šuma“ koju čini kolekcija od 12 knjiga, dok je nagrada publike za drugi deo izložbe dodeljena Martini Ristić za rad „Botanička bašta“.

Martina Ristic Botanicka basta nakit od polimera
Martina Ristić, Botanička bašta nakit od polimera

Na otvaranju su govorili Dejan Vukelić, grafički dizajner i Tijana Stojiljković, istoričarka umetnosti i autorka uvodnog teksta u katalogu izložbe.

„Pravo je zadovoljstvo što  i ove godine mogu da najavim jednu od najznačajnijih smotri dizajna, tradicionalnu izložbu aktuelnog stvaralaštva, u organizaciji Dizajn sekcije ULUPUDS-a, koja okuplja 54 talentovanih autora koja se predstavljaju sa 79 pažljivo odabranih radova“, izjavila je Tijana Stojiljković, istoričarka umetnosti na otvaranju.

Na ovogodišnjoj izložbi učešće su uzeli i članovi drugih sekcija ULUPUDS-a sa radovima iz oblasti bliskih dizajnu poput arhitekture, modnog i dizajna tekstila.  

Grafički dizajn postao je nezamenljivo sredstvo svakodnevne komunikacije, bilo da ste pojedinac ili kompanija koja gradi svoj prepoznatljiv stil i pravi od svog imena brend. Dizajn utiče na sve sfere našeg života i stvara impresivna dela sadašnjice.

Osmišljavanje proizvoda naspram potreba korisnika, originalnost i kredibilitet koji se oseća u svim izloženim radovima, kao i činjenica da će se pred publikom naći dosta realizovanih dizajnerskih dela: knjige, publikacije, ambalaže, razni promotivni materijali, karakteristike su ovogodišnje izložbe.

Radovi grafičkih dizajnera biće očekivano najbrojniji, a na izložbi će biti predstavljeni i radovi vizuelnih, elektronskih medija i produkt dizajn.

Dizajnerski jezik komunikacija je univerzalan, pa tako iz njihovih ideja pretočenih u određenu dizajnersku inovativnost, možemo da pratimo ciklus naše dizajnerske scene, ali ujedno i da povlačimo paralele sa svetskim.

Izložba je otvorena za sve zainteresovane ljubitelje umetnosti do 2. februara u galeriji SKC-a.