Marija Dokic Torbicakoza
Marija Đokić, Torbica, koža

MINIJATURA 7

Kada se na jednom mestu okupe mnogobrojni stvaraoci, originalnih ideja, dovitljivi u odabiru materijala, boja i oblika, onda nastane dopadljiva mozaička celina i izložba MINIJATURA 7. Već sedmu godinu za redom, uoči novogodišnjih praznika u prostoru Male galerije ULUPUDS-a izloženi su radovi različitih umetničkih tehnika. Postavka će biti aktuelna od 23. decembra do 14. januara.

Poruke fotografijom, uljem na platnu, dasci, kartonu, grafičkim otiskomsa magičnih ploča, oblikovanjem keramičke gline, pažljivim spojem, štepom kože, sklapanjem kamenčiča u mozaičke slike, nakit, efektnim kombinovanjem platine i zlata, poruke su dobrih vibracija, ali i teme za razmišljanje.

Postavka se iz godine u godinu podmlađuje sve većim učešćem studenata umetničkih fakulteta, a uz punu podršku i preneseno znanje profesora.

Njima po tradiciji podršku daje i Savet izložbe, dodeljivanjem pohvala za uložen trud, kreativnost, što svakako mnogo znači budućim akterima primenjene i likovne scene.

“Nadamo se da ovom izložbom, u dobrom raspoloženju ispraćamo izlagačku godinu Male galerije ULUPUDSa, jer već sa novim idejama krećemo u stvaralačke izazove koji će opravdati značaj ovog umetničkog kutka” – Zorica Đermanov, dipl. istoričar umetnosti, kustos Galerije.